Tuinen Ben Spooren: voor tuinaanleg en totaalprojecten 

Ben Spooren is een vakman in hart en nieren. Hij heeft al flink wat jaren ervaring opgedaan in de tuinbranche, en vorig jaar nam hij de stap om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan in de regio. Tuinen Ben Spooren was een feit! Ondertussen heeft Ben twee vaste werknemers in dienst en het bedrijf blijft groeien. “We combineren onze ervaring, professionaliteit en creativiteit om voor iedereen de tuin van hun dromen te creëren,” vertelt Ben. “We bieden verschillende diensten aan zoals tuinonderhoud, de aanleg van gazon, het aanplanten van jonge en volwassen bomen, struiken en planten, maar we zijn gespecialiseerd in totaalprojecten. Wij vertalen de wensen en ideeën van de klant in een prachtige tuin, waar men jaren plezier van heeft!” 

Bij aanvang van een project komt Ben altijd eerst even ter plaatse voor een kennismakingsgesprek. Samen met de klant wordt de oppervlakte bekeken, worden de wensen, ideeën en mogelijkheden besproken en op basis daarvan wordt er een ontwerp gemaakt. “Onze eerste taak is luisteren naar de klant zodat we een ontwerp op maat kunnen maken,” legt Ben uit. “Wanneer we tot een akkoord komen over het plan en de prijsofferte, gaan we aan de slag. We voeren projecten van A tot Z uit. Denk aan het omspitten van de huidige tuin, het aanleggen van het nieuwe gazon tot het aanleggen van bestratingen en terrassen.” Bij de aanleg van het nieuwe gazon wordt onder andere rekening gehouden met de grondsoort en de situatie ter plaatse, om zo steeds tot het optimale resultaat te komen. “We werken samen met enkele kwalitatieve kwekerijen, waardoor we hagen, planten, bodembedekkers, jonge bomen maar zeker ook volwassen exemplaren gemakkelijk kunnen leveren. En ook de aanleg van beregening is voor ons geen probleem. Een goed beregeningssysteem is vandaag de dag erg belangrijk om zo het gras en de planten in de tuin in goede conditie te houden. We kunnen zorgen voor alle nodige aansluitingen en ook systemen die automatisch voor de beregening zorgen zijn mogelijk.” 

Voor de aankleding en afwerking van de tuin, kan Tuinen Ben Spooren instaan voor de aanleg van bestratingen en terrassen. “De mogelijkheden zijn eindeloos. Tegels en klinkers zijn beschikbaar in alle maten, vormen en kleuren. Zo is er voor iedere stijl wat wils. Hou je van een strakke moderne megategel, of ga je voor een klassieke uitstraling? Samen met de klant overlopen we de verschillende opties en kijken we welke tegel of klinker het beste past in het totaalplaatje,” aldus Ben. En aan de privacy in de tuin wordt ook gedacht. “Klopt, we hebben heel wat opties wanneer we spreken over omheiningen. Houten schuttingen, draadomheiningen, steenkorven,… het is allemaal mogelijk!” 

‘Speciale’ wensen zijn voor Ben Spooren geen probleem. “De tuin wordt volledig op maat van de klant ontworpen, dus het is perfect mogelijk om hoogteverschillen in de tuin te verwerken, trapjes, wandelpaden,… Zelfs zwemvijvers en zwembaden behoren tot de mogelijkheden. De ideeën en wensen van de klant, in combinatie met onze ervaring, vakmanschap en creativiteit resulteren in een ontwerp naar wens. We hanteren gedurende het volledige traject een persoonlijke aanpak, van ontwerp tot oplevering. Klanten hebben één duidelijk aanspreekpunt, waardoor we snel kunnen schakelen tijdens het project.” 

Na de oplevering van de tuin, kan er indien gewenst een onderhoudsplan afgesproken worden zodat u verzekerd bent dat uw tuin er altijd tip top bijligt. Bedrijven mogen eveneens beroep doen op Tuinen Ben Spooren voor het professionele onderhoud van de bedrijfsterreinen. “Dit plan is volledig op maat van de wensen van de klant. We hebben alle machinerie voorhanden, zoals hoogtewerker en graafmachines, om iedere klus professioneel aan te pakken.” 

Tuinen Ben Spooren 

Wateringstraat 35

3910 Pelt 

Neem contact op via: 

tel. 0032 476050149

of mail naar info@benspooren.be 

Meer informatie op www.benspooren.be