Online voorlezen en rappen met lokale auteurs bij de Bibliotheek

CRANENDONCK – De Bibliotheek zet lokale auteurs graag in de schijnwerpers. Normaal gesproken biedt ze schrijvers een podium in de vestigingen. Nu dit niet kan, geniet je ook online van de beste verhalen van lokale auteurs. De komende weken staan verschillende online jeugdactiviteiten op het programma. Van 4 tot 14 jaar; er zit voor alle leeftijden iets bij.

Online voorlezen en rappen met Paul Nijhof: Rapper in nood

Dinsdagavond 13 april om 19.00 uur leest Paul Nijhof uit Maarheeze voor uit zijn boek ‘Rapper in Nood’. Hij zal niet alleen maar voorlezen. Paul kan goed rappen en wil ons ook een stukje laten horen. Daarnaast geeft hij les over hoe je zelf een rap maakt. Na de activiteit heb je een week de tijd om zelf een rap te maken en naar Paul te sturen. Degene met de gaafste inzending wint een gesigneerde versie van ‘Rapper in nood’. ‘Rapper in nood’ is een spannend verhaal over identiteit en doorzettingsvermogen, over de passie voor hiphopmuziek en voetbal, maar meer nog over de alles overwinnende kracht van vriendschap. ‘Rapper in nood’ is geschreven voor kinderen van 10 t/m 14 jaar.

Online voorlezen met Cees Hoogland: het corona-bezoek

Hoe maak je Corona voor een kind helder? Auteur en Beerzenaar Cees Hoogland en illustrator Marianne Smit lezen op donderdagavond 15 april om 19.00 uur voor uit hun nieuwe boek ‘Tommie en Lova: het corona-bezoek’. Cees Hoogland schreef diverse korte verhaaltjes over zijn bezoeken en ervaringen met zijn kleinkinderen in de corona periode. Deze avond leest hij een aantal verhalen voor. De verhalen zijn gericht op kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Per inschrijving kunnen  de auteur en illustrator een boek van ‘Tommie en Lova: het corona-bezoek’ uitdelen doordat ze een mooie subsidie  van DELA hebben ontvangen. Geef daarom bij de inschrijving aan in welke bibliotheek je het boekje wilt ophalen. 

Online voorlezen met Rob Oostveen: Dieren om van te houden

Op dinsdagavond 20 april om 18.30 uur leest Rob Oostveen uit Eersel online enkele verhaaltjes voor uit zijn boek ‘Dieren om van te houden’. In het boek staan twintig korte verhalen die allemaal over dieren gaan. Van een kikker tot een olifant en van een merel tot een kangoeroe. Ze beleven gekke en grappige avonturen. Welke verhalen Rob voorleest, is nog een verrassing! Ook kunnen de kinderen vragen stellen aan de schrijver van deze mooie en grappige verhaaltjes. De verhalen zijn gericht op kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Aanmelden

Deelnemen aan deze activiteiten is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekdekempen.nl. Het online voorlezen vindt plaats via ZOOM. Voor dit online platform is in principe geen installatie nodig, het werkt via je webbrowser. Bij aanmelding ontvang je op de dag zelf een aanmeldlink vanuit de Bibliotheek en bijgevoegd een instructie rondom het gebruik van ZOOM.

Girls using digital tablets on sofa