Bloesemtijd

Het is volop voorjaar alles bloeit, de wereld op zijn mooist, als troost in moeilijke tijden. 

Een mooie close-up van de kersenbloesem, nu volop in bloei, de Japanse naam Sakura geeft een boodschap mee, het is belangrijk om intens te genieten van de bloei van een leven, om daarna te accepteren dat de bloei slechts van korte duur is. April is de bloesemmaand bij uitstek.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De bloesemtijd van de fruitbomen begint met de witte pruimenbloesem en deze wordt gevolgd door de kers. Vervolgens bloeien de perenbomen en als laatste verschijnt eind april, begin mei de roze kleur van de appelbloesem.  Heel bijzonder zijn ook de boomgaarden op de glooiende heuvels van Zuid-Limburg. Veel hoogstamboomgaarden liggen fraai rondom karakteristieke vakwerkhuizen; een dagtrip meer dan waard. 

Foto en tekst Jan de Bruijn.