Geen Paasfeest voor Samana

PELT – De Samana organisatie van Neerpelt Centrum telt zo’n 62 leden die voor mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers het hele jaar door diverse activiteiten en projecten organiseren. Elk jaar met Pasen komen de leden samen voor een gezellig Paasfeest. Door corona echter was het al voor het tweede jaar dat het feestje niet door kon gaan. Om toch iets te doen werd bij iedereen coronaproof iets lekkers afgeleverd: een pakketje met lekkere vogelnestjes in een heerlijke saus die gemaakt was door kernlid Gerda Eyckmans. Dat werd uiteraard zeer positief onthaald. Als organisatie wil Samana de wereld bekijken vanuit het perspectief van de zieken. Door diverse activiteiten trachten ze de levenskwaliteit van deze mensen te verbeteren. Het doel is mensen met een chronische ziekte volwaardig te laten deelnemen aan het maatschappelijk leven. Er wordt daarbij uitgegaan van een volledige gelijkwaardigheid tussen zij die lijden en diegenen die hen omringen, met name de mantelzorgers en in heel Vlaanderen en Brussel meer dan 25.000 vrijwilligers die zich via meer dan 1.100 plaatselijke afdelingen geheel belangeloos inzetten voor dit doel.

Foto