Gewapende overval bij Plus Dennis van Moorsel 

BUDEL-SCHOOT – Op donderdag 1 april omstreeks 20.10 uur hebben vier gewapende jongemannen de Plus-supermarkt in Budel-Schoot overvallen. “De overval duurde slechts 37 seconden, maar dat was voldoende om een kassalade te stelen en een greep te nemen uit de kassa van de service balie.” 

Aan het woord is eigenaar van de winkel, Dennis van Moorsel. “Dankzij de veiligheidsprocedure die gevolgd wordt bij dit soort gebeurtenissen, bleef de buit beperkt en waren de gemoederen van zowel onze medewerkers als van de klanten die op dat moment in de winkel aanwezig waren, kort na de feiten al bedaard.” 

Het was kort maar krachtig. Vier jongemannen, vermoedelijk tussen 12 en 18 jaar oud, in het zwart gekleed, met petten en capuchons op en allen voorzien van een pistool, drongen de supermarkt binnen. Eén dader ging meteen op een kassière af en bedreigde haar met het pistool. Ze overhandigde de kassalade aan de dader, geheel volgens het veiligheidsprotocol. 

De andere drie renden naar de servicebalie waar ze de medewerkers achter de balie bedreigden. Daar moesten de daders genoegen nemen met een greep uit de kassa. Ze verlieten de winkel en renden via het spoor richting Hamont. 

“Daarna hebben de medewerkers meteen alle stappen ondernomen die ze geleerd hebben tijdens de veiligheidscursussen die we regelmatig aanbieden aan ons personeel,” vertelt Dennis. “Zo hebben ze onmiddellijk het personeel alsook de klanten veilig gesteld, werd de winkel gesloten en uiteraard de politie verwittigd.” 

“Er hadden zich allerlei scenario’s kunnen afspelen, zeker omdat het gaat om een overval met pistolen. Maar mede dankzij het protocol en de maatregelen die we treffen met het oog op de veiligheid bleven de klanten en werknemers ongedeerd en was de buit beperkt” vertelt de eigenaar verder. “De Nederlandse politiediensten hebben direct contact opgenomen met de Belgische collega’s, omdat het duidelijk was dat de daders richting Hamont waren gevlucht. Er werden controles gehouden langs de spoorlijn en er werd een helikopter ingezet om zo de verdachten op te sporen. Zonder succes jammer genoeg, want de daders zijn nog steeds voortvluchtig. Ik blijf wel goede hoop houden dat ze alsnog worden gevat.” 

Alle medewerkers kregen naderhand de mogelijkheid om beroep te doen op slachtofferhulp, waar enkelen graag gebruik van maken. “Ik ben enorm trots op mijn medewerkers en hoe ze zijn omgegaan met de situatie,” geeft Dennis nog mee. “Ze zijn zelfs allemaal daags nadien gewoon komen werken. Nu hopen we natuurlijk dat de daders alsnog opgepakt kunnen worden.” 

De politie Cranendonck en Heeze-Leende heeft een duidelijke oproep tot getuigen geplaatst op de Facebookpagina. 

Zij vragen om contact op te nemen indien u 

– een getuige bent maar uw gegevens nog niet werden genoteerd door de politie

– u langs de vluchtroute woont en camerabeelden heeft gemaakt of een deurbel heeft die videobeelden maakt

Weet u meer of kent u personen die wellicht meer kunnen weten? Meld het bij de politiediensten Cranendonck en Heeze-Leende. Meld anoniem via tel. 0800-7000. Bent u een getuige of heeft u beelden? Meld dit via tel. 0900-8844. Belt u vanuit België? Neem dan contact op via tel. 0031-343578844. Registratienummer: 2021070408 Voor de volledige oproep: zie de Facebookpagina van Plus Dennis van Moorsel of Politie Cranendonck en Heeze-Leende.