Ledûb Volleybal Festival wijkt uit naar de zomer

BUDEL – Het Ledûb Volleybal Festival in Budel is verplaatst naar 17 en 18 juli. De organisatie hoopt dat de coronasituatie het in de zomer wel toelaat om het evenement te houden. 

Door Roy de Leijer

Het internationale volleybaltreffen, dat gepland stond voor 28, 29 en 30 mei, krijgt een kleinschaliger opzet. Door bijvoorbeeld dit jaar geen camping te organiseren en het aantal dagen terug te schroeven tot twee, wil de toernooicommissie de financiële risico’s minder groot maken. “In de plaats van een grote feesttent willen we daarom met een buitenpodium gaan werken. Het zal niet zo zijn als vanouds, maar het uitgangspunt blijft hetzelfde. Het moet een evenement worden waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan”, legt toernooivoorzitter Pim Staals uit. 

Alles is onder voorbehoud. Staals: “We moeten een flinke slag om de arm houden. Het is nog te vroeg om een definitief besluit te nemen. Er moet wel enig perspectief zijn om een volwaardige editie van het Volleybal Festival te kunnen houden.” 

Hij geeft aan dat de eerste deelnemers zich al hebben gemeld. “Op onze Facebook-pagina zijn al best veel enthousiaste reacties binnengekomen van teams die mee willen doen. Ook van deelnemers buiten de gemeente Cranendonck.”

Als het Ledûb Volleybal Festival deze zomer daadwerkelijk doorgaat, dan is het de vijftigste editie. De organisatie had voor de jubileumuitgave flink willen uitpakken, maar heeft haar ambities vanwege de corona-onzekerheden bijgesteld. “We noemen deze editie daarom ook wel gekscherend de negenenveertig-en-een-halfste editie”, zegt Staals.