Crossers op de bon in natuurgebied De Pan

MAARHEEZE – Afgelopen zondag zijn er 15 proces verbalen uitgedeeld door het expertteam wildcrossen aan 4 motorcrossers en 4 quad rijders. De hoogte van de verschillende proces verbalen bedroeg tussen de 110 en 140 euro. Het expertteam staat onder leiding van de politie en wordt ondersteund door BOA’s van Staatsbosbeheer en Samen Sterk in Brabant (SSIB). De crossers reden in natuurgebied De Pan, wat ook een stiltegebied is. Tijdens de handhavingsactie is een agent lichtgewond geraakt door een onbesuisde actie van een van de crossers en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Deze crosser zal zich hiervoor moeten verantwoorden bij de rechter. Natuurgebied De pan in Maarheeze is ongeveer 400 hectare groot en bestaat uit naald- en loofbos, heide en hooilanden.