Gratis veldbloemenzaad voor inwoners

HAMONT-ACHEL – Als bloemen- en bijenvriendelijke stad zorgt Hamont-Achel voor de bloemetjes en bijtjes. Met het oog op biodiversiteit kan je naar jaarlijkse gewoonte dan ook een zakje veldbloemenzaad van 100 gram afhalen aan het UiTpunt of de bibliotheek in Hamont of Achel. Dit jaar viel onze keuze weer op het Brandenburgermengsel. Dit bevat een combinatie van één- en tweejarige soorten zoals Boekweit, Phacelia, Bernagie, Korenbloem, Serradelle, Dille… 

Heb jij een braakliggend stukje of een verloren hoekje in je tuin? Dan kan je dit inzaaien met een veldbloemenmengsel. Door te kiezen voor veldbloemen, vermijd je het gebruik van pesticiden en heb je een hele zomer lang een prachtig kleurenpalet aan bloemen in je tuin. Daarnaast help je op deze manier de bijen en andere insecten aan voedsel.

Wedstrijd: doe mee en win! 

Dit jaar wordt opnieuw een fotowedstrijd door de stad georganiseerd om het bloeiende Brandenburgermengsel extra in de kijker te zetten. Stuur een foto van je ingezaaide veldbloemen in bloei uiterlijk 1 september naar communicatie@hamont-achel.be en maak kans op een tuinpakket ter waarde van 50 euro. De ingestuurde foto’s zullen op Facebook verschijnen. 

Er kan maximaal één pakketje veldbloemenzaad per adres afgehaald worden en dit zolang de voorraad strekt. Afhalen kan vanaf maandag 19 april tijdens de openingsuren van het UiTpunt of de bibliotheken in Hamont-Achel.