Online voorlezen met Paul Nijhof: Rapper in Nood

MAARHEEZE – Vol trots presenteert Bibliotheek de Kempen deze coole online voorleesactiviteit…. Is rappen echt iets voor jou? Of lees je graag een spannend en stoer boek? Meld je dan aan!

Paul Nijhof uit Maarheeze leest op dinsdagavond 13 april online voor uit zijn boek ‘Rapper in Nood’. En… hij zal niet alleen maar voorlezen! Paul kan zelf goed rappen en wil ons ook een stukje laten horen. Daarnaast geeft hij les over hoe je zelf een rap maakt. Na de activiteit heb je een week de tijd om zelf een rap te maken en naar Paul te sturen. Degene met de gaafste inzending wint een gesigneerde versie van ‘Rapper in nood’. 

Milan is elf jaar oud en zit niet lekker in zijn vel. Daar heeft hij ook alle reden toe. In korte tijd is zijn leven totaal veranderd. Het begon allemaal met de scheiding van zijn ouders. Daarna volgde de verhuizing van het dorp naar de grote stad. Nu woont hij samen met zijn moeder en zijn oudere broer in een klein huis in stadsdeel West. In groep 8 van zijn nieuwe school wordt hij gepest omdat hij andere kleding draagt en omgaat met jongens uit stadsdeel Oost. Totdat Milan een manier vindt om van zich af te bijten, en wel een heel originele…

‘Rapper in nood’ is een spannend verhaal over identiteit en doorzettingsvermogen, over de passie voor hiphopmuziek en voetbal, maar meer nog over de allesoverwinnende kracht van vriendschap.  

Paul Nijhof (36 jaar) woont in Maarheeze en met ‘Rapper in nood’ maakt hij zijn schrijversdebuut. Het boek is geschreven vanuit eigen ervaringen en interesses. Sinds 2008 werkt hij in het onderwijs. Eerst elf jaar als leerkracht in het Speciaal basisonderwijs en nu als intern begeleider op een school met een speciale voorziening voor nieuwkomers. In zijn tienerjaren is de liefde voor hiphop ontstaan. Later is Paul ook zelf gaan rappen. Nog altijd zet hij het schrijven van rapteksten graag op educatieve wijze in op school. ‘Rapper in nood’ is geschreven voor kinderen van 10 t/m 14 jaar.  Wil je alvast meer weten? Kijk op de site www.rapperinnood.nl

Iedereen is welkom om op dinsdagavond 13 april vanaf 19.00 uur online aan te sluiten bij dit voorleesmoment. Deelname is helemaal gratis, meld je wél vooraf aan via de agenda op www.biblitoheekdekempen.nl of neem contact op met Bibliotheek Budel/Bibliotheek Maarheeze.