Vrijwilligers Beter Budel ruimen samen 600 kg zwerfafval op

CRANENDONCK – Zaterdag 20 maart was het Nationale Opschoondag. Ook in de gemeente Cranendonck hebben die dag veel mensen zwerfafval opgeruimd. Beter Budel heeft nu de Beter Budel Community opgericht waarbij vrijwilligers zijn aangesloten die het hele jaar door geregeld op pad gaan om de omgeving zoveel mogelijk zwerfafvalvrij te maken. Natuurlijk vinden alle vrijwilligers het belangrijk dat de omgeving schoon blijft. Ook zijn er vrijwilligers bij die vooral vanwege het gevaar dat zwerfafval aan dieren geeft de omgeving zoveel mogelijk schoon willen houden. Bij dit gevaar kunt u denken aan glas en blikjes waaraan dieren zich kunnen verwonden. Of aan de vele mondkapjes waarin dieren verstrikt kunnen raken. De vrijwilligers van Beter Budel Community hebben in maart in totaal 145 zakken zwerfafval in alle kernen van de gemeente Cranendonck opgeruimd. Met 4,2 kg per zak gemiddeld is dit ruim 600 kg zwerfafval; een enorme berg! 

De vrijwilligers van Beter Budel Community hopen dat hun inzet mensen aanzet tot het schoonhouden van onze omgeving. Voor mens en dier!