Cultuurkring Hamont-Achel


HAMONT-ACHEL – Het ‘lopende seizoen’ van de Cultuurkring Hamont-Achel zal worden afgesloten wat betreft fysieke samenkomsten voor presentaties. In totaal werden er vijf presentaties gegeven aan het begin van het seizoen in zaal de Posthoorn en Cinema Walburg. Wel worden nog filosofische bijeenkomsten georganiseerd door gebruikmaking van het ZOOM-systeem en de laptop, smartphone of computer. Het bestuur is druk bezig om het programma voor het seizoen 2021-2022 samen te stellen. Rond juni – juli zal dit worden gepresenteerd via e-mail, HAC Weekblad en de website. Marie-Paule heeft haar inbreng over kunstgeschiedenis gereed en Rose-Marie komt met een verrassend nieuw programma over klassieke kunst en muziek. Gerard zet zich weer in om een gebalanceerd filmprogramma at te draaien (of is het tegenwoordig bit-voor-bit te tonen?). De stuurmannen Gerard en Johan staan weer klaar om bijna wekelijks het zelf-denken te stimuleren en de geest open te houden met filosofische vragen. Zij zullen ook dit seizoen weer worden bijgestaan door externe moderatoren. Ook zal in “het nieuwe gewoon” bijeenkomsten met het ZOOM-systeem deels worden voortgezet. De speciale lezingen op donderdag worden weer voortgezet. De geschiedenis van Cranendonck staat ook weer op het programma naast andere interessant onderwerpen. Omdat het merendeel van het programma van dit seizoen werd afgelast, zal er een speciale regeling komen voor houders van de cultuurpas van dit seizoen. Het bestuur staat er klaar voor om u weer een cultureel samenzijn aan te bieden.