Heerlijk sporten in Natuurpark De Groote Heide 

REGIO – De lente is officieel in het land, de eerste bloesems komen aan de bomen piepen en er ligt wellicht nog een hele mand vol paaschocolade waar je niet vanaf kan blijven. Time for some action! Koppel het aangename aan het nuttige en plan je sportsessies gewoon lekker buiten in de natuur. Dit kan in Natuurpark De Groote Heide. 

Er kan een wandeling gemaakt worden (minimaal 7,5 km). Wandelen moet zowat de meest laagdrempelige manier van beweging zijn. Iedereen kan het, en je hebt er niks voor nodig. Op zoek naar inspiratie voor je volgende wandeling? Op de website zijn enkele toproutes verzameld. Liever op de fiets? Haal je stalen ros van stal, smeer je kuiten in en vertrek op fietstocht doorheen De Groote Heide. Maak een bescheiden rondje (minimaal 5 km) of kies voor een tocht van 90 kilometer die doorheen het volledige gebied kronkelt. Voor de fanatieke fietser of energieke e-biker prima in één dag te doen, of doe lekker rustig aan, combineer het met een overnachting en maak er een heerlijk fietsweekend van!

Zoek je liever de rust op? Rol je yogamatje uit, geniet van de vogelgeluiden en van het weidse uitzicht. Ideaal om even helemaal tot rust te komen en je spieren te stretchen… Op de website staan enkele mooie plekjes om volledig tot rust te komen. Een andere optie is kanovaren op de Dommel (minimaal 2 uur). De Dommel is één van de belangrijke waterlopen in De Groote Heide. Hoe leuk is het om het gebied vanaf het water te verkennen? Uitgestrekte bossen, groene weilanden en mooi begroeide oevers laten het beste zien van dit oude rivierenlandschap. Kijk op de website voor de verschillende vertrekpunten! 

Er zijn dus heel wat mogelijkheden om sportief te genieten van de mooie natuur die Natuurpark De Groote Heide te bieden heeft. Kijk op www.degrooteheide.eu voor meer informatie en meer activiteiten.