Online lezingen bij de Bibliotheek: op virtuele (wereld)reis en aan de slag met babygebaren

REGIO – De Bibliotheek heeft een gevarieerd online programma met workshops, lezingen en cursussen over verschillende onderwerpen. Deze week kun je virtueel op (wereld)reis en ontdek je alles over babygebaren. 

Webinar ‘Op (wereld) reis met Never Stop Travelling’

Reisexperts Jolanda Verdegaal en Ruud van Empel vertellen je op donderdagavond 15 april over de meest bijzondere bestemmingen tijdens dit webinar. Jolanda Verdegaal en Ruud van Empel (beiden van Never Stop Travelling) hebben één grote gedeelde passie en dat is reizen. Samen hebben ze al 69 landen bezocht en prachtige herinneringen gemaakt. In dit webinar nemen ze je mee op reis. Ze vertellen over hun eigen reiservaringen en laten je kennismaken met de meest bijzondere bestemmingen op aarde. Tijdens een afwisselend programma leer je nieuwe landen kennen en krijg je te zien wat er allemaal te beleven valt als je je buiten de gebaande paden begeeft. Wat kun je allemaal leren van een andere cultuur, exotische natuur, de lokale bevolking? Daarnaast krijg je praktische tips en verschillende do’s en dont’s waar je vóór en tijdens jouw reis rekening mee kunt houden. Weet je nog niet waar je komende vakantie of verre reis naartoe gaat? Na vanavond hoogstwaarschijnlijk wel!

Online lezing babygebaren door Ilse Kuijpers

Ilse Kuijpers, pedagoog en baby-, en kindergebarenspecialist gaat vrijdagavond 16 april met jou als professional, (groot)ouder of opvoeder dieper in op de mogelijkheden van het gebruik van gebaren bij een kind. Het gebruik van gebaren is een eeuwenoud fenomeen. Zonder dat we het beseffen, gebruiken we allemaal gebaren in ons dagelijks leven en ook in de opvoeding. Een van de eerste dingen die we ons kind leren is om de armpjes uit te steken als het opgepakt wil worden of om te zwaaien als we weg gaan. Hoe mooi is het als een kind “Ik hou van jou” kan gebaren naar oma, die aan de andere kant van het raam zit te wachten op een vorm van contact. Juist nu, in deze moeilijke tijd, wordt onze menselijke behoefte aan contact steeds meer zichtbaar. Een baby ontwikkelt vanaf ongeveer zes maanden begripsvorming en kan vanaf die leeftijd verbindingen gaan leggen tussen een woord, een voorwerp en een gebaar. Door elke dag gebaren te gebruiken kun je niet alleen eerder communiceren met jouw kind, maar weet je ook beter wat er zich allemaal in dat kleine hoofdje afspeelt. Ilse Kuijpers vertelt je er alles over. Er zal tevens aandacht zijn voor de praktijk en je krijgt handvatten aangereikt waarmee je direct aan de slag kunt.

Aanmelden

Deelnemen aan deze activiteiten is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekdekempen.nl. Het online voorlezen vindt plaats via ZOOM. Voor dit online platform is in principe geen installatie nodig, het werkt via je webbrowser. Bij aanmelding ontvang je op de dag zelf een aanmeldlink vanuit de Bibliotheek en bijgevoegd een instructie rondom het gebruik van ZOOM.