In Memoriam: Meester Geert van Dommelen

BUDEL – Op 2e Paasdag bereikte ons het droevige bericht dat onze oud-directeur Geert van Dommelen die nacht overleden was. Op vrijdag 9 april maakte Geert zijn laatste rit langs “zijn Boogurt” terwijl zijn oud-collega’s hem middels een erehaag een laatste groet brachten en waardig afscheid van hem namen.

Geert was jarenlang het boegbeeld van basisschool De Boogurt in Budel. Maar liefst 34 jaar gaf hij hier leiding. Geert was pas 26 jaar toen hij in 1971 aangesteld werd als ‘hoofd der school’ van de Sint Franciscusschool, zoals De Boogurt toendertijd heette. Het was destijds een 6-klassige lagere school voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kleuters gingen toen nog naar de kleuterschool in het dorp bij de kerk. Geert, oftewel ‘meester van Dommelen’ deed de zesde klas. Directietaken gebeurde na schooltijd of op de enige dag dat hij vrijgeroosterd was.

In 1988 fuseerde de school met de Aloysiusschool en werd de naam gewijzigd in Kransakkers-Zuid en Kransakkers-Noord. Vanaf dat moment gaf Geert dus leiding aan twee schoolteams en fietste hij op en neer tussen de twee locaties. Na drie jaar werd de gehele school, inclusief de kleuters ondergebracht op de locatie aan de Burgemeester van Houtstraat (Kransakkers-Zuid). De naam van de school veranderde in De Boogurt, vanwege de mooie boomgaard die vroeger op deze plek stond.

Geert was een directeur met passie! “Zijn Boogurt” stond bij hem dan ook hoog in het vaandel. Hij kwam op voor zijn school en voor zijn personeel. Geert stond altijd achter zijn team en kwam op voor zijn idealen. Ook na zijn pensioen in 2005 bracht hij nog regelmatig een bezoekje aan zijn school, dronk er een kopje koffie en knoopte een gesprekje aan met leerlingen die hij tegenkwam op de gang. Zijn betrokkenheid bij De Boogurt is altijd gebleven. 

Geert, wij gaan je missen maar we zijn je heel dankbaar voor wat je voor De Boogurt gedaan en betekend hebt! Wij zullen altijd met een glimlach terug blijven denken aan onze zeer geliefde en gewaardeerde oud-directeur. Geert, dank je wel voor zoveel fijne jaren op De Boogurt.

Je oud-collega’s van basisschool De Boogurt