Overlegcomité maakt reeks versoepelingen bekend

HAMONT-ACHEL / PELT – Bij het ter perse gaan van deze krant, op woensdag 14 april, heeft het Overlegcomité enkele versoepelingen bekend gemaakt omtrent de Belgische maatregelen om de corona pandemie tegen te gaan. Zo zullen niet-medische contactberoepen op 26 april de deuren weer mogen openen en mogen alle winkeliers vanaf dan opnieuw klanten ontvangen zonder afspraak. Op 8 mei mogen de terrassen van de horecagelegenheden terug openen en mogen er twee knuffelcontacten thuis ontvangen worden. De avondklok zal vanaf 8 mei opgeheven worden. In plaats daarvan komt er een samenscholingsverbod van meer dan 3 personen tussen middernacht en 5.00 uur ’s ochtends. De scholen gaan deels terug open na de Paasvakantie, en er zal weer gereisd mogen worden, uiteraard onder strikte voorwaarden. 

Om perspectief te bieden aan de evenementen- en cultuursector zal het Overlegcomité volgende week vrijdag, 23 april, opnieuw samenkomen om te bekijken hoe ze deze sector gradueel terug kunnen laten opstarten. Voor meer informatie over de nieuwe maatregelen, kijk op www.info-coronavirus.be