Update Coronacijfers Hamont-Achel 

HAMONT-ACHEL – Op basis van de cijfers die bekend zijn op 11 april 2021 blijkt dat ondanks de Paaspauze de besmetting cijfers de laatste dagen nog nauwelijks verder dalen. 

Lokaal in onze Eerstelijnszone en in de Provincie Limburg was er in de afgelopen week gelukkig terug een daling in de besmettingscijfers met ongeveer 20%. Ook nationaal is er een daling met ±20%. De laatste dagen is de daling echter beperkt; bij onze directe Noorderburen loopt de incidentie zelfs verder op! Strikte handhaving van de maatregelen blijft vereist. 

Er werden 27 besmettingen vastgesteld bij de inwoners van Hamont-Achel, waarvan 13 nieuwe besmettingen werden vastgesteld bij ouderen boven de 60 jaar. 8 personen uit de leeftijdscategorie 40 – 59 jaar werden positief getest en er zijn 4 besmettingen in de leeftijdscategorie 0-19 jaar. 

In de ziekenhuizen is de bezetting hoger dan oorspronkelijk werd verwacht. Aangezien de vaccinaties (te) traag op gang komen zal de derde golf waarschijnlijk tot in de zomer een impact hebben. In de loop van de zomer kan immers pas voldoende groepsimmuniteit bereikt worden, mits continue verdere vaccinatie.

Toepassing van alle voorzorgsmaatregelen blijft strikt noodzakelijk (beperk uw fysieke contacten, houd voldoende afstand, doe maximaal aan telewerken, verlucht de lokalen regelmatig, gebruik waar nodig en op de juiste wijze uw mond-neusmasker, pas handhygiëne correct toe, etc.).