Tips van Politiezone HANO 

HAMONT-ACHEL / PELT – De Politiezone HANO (Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt) heeft een eigen Facebookpagina waarop ze regelmatig tips geven over o.a. fraude- en oplichtingspraktijken die kunnen voorkomen. Dankzij deze tips kunnen mensen wellicht vermijden dat ze in de val worden gelokt. In veel gevallen zijn de oplichters uit op uw identiteits- en bankgegevens of vragen ze rechtstreeks om een financiële bijdrage. De Politie HANO geeft regelmatig tips om zo mensen op de hoogte te brengen en alert te maken op deze praktijken. 

Afgelopen week werd er ingezoomd op frauduleuze e-mails die verstuurd worden door oplichters. Enkele dingen waarop je moet letten: 

– Worden er onnodig veel spaties gebruikt in het bericht? 
– Van welke instantie komt de mail en is dit consequent? 
– Zijn er taalfouten te bespeuren? 

Dit zijn allemaal indicatoren die erop wijzen dat dit gaat over een vervalsing. Toch niet zeker? Neem dan rechtstreeks contact op met de instantie en informeer of dit een legitieme mail is. Hou ook zeker de Facebookpagina van Politiezone HANO in de gaten voor meer tips.