De Bibliotheek actief én creatief in coronatijd

CRANENDONCK – Iedereen kan (blijven) meedoen. Vanuit die missie en belofte ondersteunt de Bibliotheek De Kempen persoonlijke ontwikkeling door (online) activiteiten en inzet van de collectie. Dit met speciale aandacht voor kwetsbare groepen die moeite hebben met taal en digitale vaardigheden.

Ook de Bibliotheek werd geconfronteerd met corona. Omdat de maatschappelijke rol van de Bibliotheek nooit stopt werden er enkele initiatieven op poten gezet. Zo kwamen er de ‘Tips voor Thuis-pagina’s’ op de website, een bundeling van de beste en verantwoorde lees-, leer-, kijk- en luistertips. Ook gaf de Bibliotheek uitleg rondom het coronavirus voor kinderen en laaggeletterden en ondersteunde ze scholen, voorschoolse instellingen en zorginstellingen met digitale lees- en leertips. De 3D-printers van het DigiBiebLab draaiden op volle toeren, zij hebben 465 spatmaskers geprint voor lokale zorginstellingen om het tekort aan beschermingsmaterialen aan te vullen. Ook werden er verrassingstasjes uitgedeeld aan de leden en werden de ThuisBieb-app en de VakantieBieb geïntroduceerd en werden er tientallen gratis online cursussen en workshops georganiseerd. Voor zowel leden als niet-leden. Momenteel blijven de deuren van de Bibliotheek nog gesloten, maar tot die tijd zijn leden van harte welkom bij de AfhaalBieb en kunnen ze aan de slag met ruim 100 online cursussen. Het aantal digitale lezingen, workshops en spreekuren blijft groeien. Wil je alles te weten komen over het aanbod van de Bibliotheek? Surf dan zeker naar www.bibliotheekdekempen.nl