Oud onderkomen Karbonkeltje gesloopt 

PELT – Het uitzicht van de Stationsstraat in Neerpelt is de laatste weken flink veranderd. Bestaande gebouwen werden er gesloopt om plaats te maken voor de uitbreiding van de WICO Campus dat er een domeinschool gaat realiseren. Een van de gebouwen die onder de sloophamer is verdwenen was het gebouw waar tot voor enkele jaren kinderdagverblijf Karbonkeltje was gevestigd. Karbonkeltje ging onder leiding van de Congregatie van de Zusters van het H. Hart van Maria uit Berlaar op 1 september 1968 van start nabij de oude Heilig Hart Kliniek en nabij de scholengemeenschap WICO Campus Sint-Maria in Neerpelt. In het prille begin werd er dag- en nachtopvang aangeboden. De nadruk lag op voeding, gezondheid en verzorging en de kinderen werden opgevangen in groepen met verschillende leeftijden. Later werd er geopteerd voor een verticale werking, dat wil zeggen dat in elke groep kinderen van alle leeftijden samen worden opgevangen. De infrastructuur van het gebouw liet dat echter niet toe waardoor er gekozen werd voor een volledige nieuwbouw. Sinds 26 februari 2007 komen de kindjes en het personeel naar het nieuwe Karbonkeltje, vlak bij het Noorderhart Mariaziekenhuis in Overpelt. 

Ook de Kringwinkel ReTroFee was voorheen gevestigd aan de Stationsstraat. De winkel verhuisde begin 2021 naar de Kloosterstraat in het centrum van Neerpelt. 

Foto Albert Loos