Tekenwedstrijd 

VALKENSWAARD – In het kader van de Nationale Museumweek, die loopt van 19 t/m 25 april, schrijft het Nederlands Steendrukmuseum een tekenwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar uit. Het thema van de Nationale Museumweek is namelijk ‘Online – In alle vrijheid!’ Daarom heeft het Nederlands Steendrukmuseum een leuke tekenwedstrijd bedacht. Deze staat in het teken van ‘vrijheid’ in de meest brede zin van het woord.

Waar denk jij aan bij het woord vrijheid? Maak er een mooie tekening van en stuur een foto ervan naar: info@steendrukmuseum.nl. Vergeet niet om je naam en je leeftijd erbij te zetten. Alle tekeningen gaat het museum natuurlijk goed bekijken. Insturen van je tekening kan vanaf nu maar moet vóór dinsdag 27 april bij het museum binnen zijn. Kinderen maken bovendien kans op een leuke prijs, dus zet ook je telefoonnummer erbij!

Het museum verloot twee bonnen van ValkenswaardKado onder de inzenders van de mooiste tekeningen.

Voor een interessant online programma tijdens de Museumweek, hou de website www.steendrukmuseum.nl in de gaten!  Nederlands Steendrukmuseum: Het Nederlands Steendrukmuseum neemt de bezoeker mee in het ontstaan en ontwikkeling van de steendruk en lithografie dat door Alois Senefelder in 1798 ontdekt is. Met deze ontdekking brengt hij de wereld de unieke techniek om snel, massaal en voordelig afbeeldingen te maken. Een ontdekking die nog steeds springlevend is: de offsetdruk en zelfs de microchip waren er zonder deze uitvinding niet gekomen. Het museum houdt dit bijzondere ambacht levend, toont de techniek én heeft een schat aan kunstlitho’s vanuit de vaste collectie en in wisselexposities. Nederlands Steendrukmuseum: Carolusgebouw, Oranje Nassaustraat 8c te Valkenswaard.