Tractor-sluizen 1 april

Wat een 1 april-grap kan veroorzaken kan je nooit voorspellen! Ook niet hoe de geruchten die mensen ergens gehoord hebben, begrepen worden. Maar soms kan dat tot zeer vreemde gevolgen leiden die ernstig van aard kunnen zijn. Mijn vrouw, had dat bericht van die “pasjes” die bij jullie verkrijgbaar waren, zelf niet gelezen. Maar had er ergens via-via toch wel iets van opgevangen…je weet hoe dat gaat! Zij had waarschijnlijk verstaan dat die “tractorsluizen” op 1 april automatisch in de grond zouden zakken, wanneer je ze met de auto zou benaderen. Waarschijnlijk door sensoren of iets dergelijks. Nou, het omgekeerde was wél het geval! Het was niet het “betonblok” dat “zakte”,  maar wel haar auto die “omhoogging”, toen ze er overheen reed. Met een enorm gekraak en geschuur van metaal op beton tot gevolg! Groot was haar verbazing en verwondering: “hoe kon dat nou?” Tja.

Gelukkig reed de auto nog en kon ze mij “in alle staten” het verhaal vertellen. En daar… kon ik niet mee lachen, ook al was het 1 april. En nog minder toen de auto achteraf bij de garagist op de brug stond om de schade aan de onderkant te bekijken. Gelukkig viel het allemaal nogal mee, afgezien van losgerukte beschermplaten, krassen en lakschade, waren er geen belangrijke onderdelen geraakt en bleef de schade beperkt. Maar ik hoor haar nog zeggen “Ik had die betonblok heus wel gezien hoor !…maar wie had dat nu kunnen denken?” (Ik dus wel, en ik ben er zeker van dat er veel mannen nu zitten te grinniken als ze dit lezen).

Jos Geyskens