Open Monumentendagen Cranendonck 2021

CRANENDONCK – Het heeft lang geduurd maar het einde van de maatregelen omtrent corona lijkt in zicht. Dat geeft de mogelijkheden om op termijn weer dingen te organiseren.

In het tweede weekend van september worden in Nederland de Open Monumentendagen georganiseerd. Een evenement waarin door heel Nederland monumenten opengesteld worden voor het publiek. Meestal met uitleg over het betreffende monument op de site en ‘sur place’ wordt er invulling gegeven over het monument (bv bijzonderheden, wie er gewoond hebben, hoe oud het gebouw is, wat de functie van het gebouw was, etc). Iedereen met een monument kan en mag als deelnemer meedoen. Voor de deelnemers wordt door ons gezorgd, dat over het gebouw info over het verleden (uiteraard voor zover bekend) op de site terecht komt indien mogelijk met een foto van het heden en verleden om zo te proberen zoveel mogelijk bezoekers naar de gemeente Cranendonck te halen. Ook (zogenaamd) immaterieel erfgoed is van harte welkom, we denken dan aan verenigingen die al zeer oud zijn. Er zijn veel meer mogelijkheden dan u denkt! Denkt u nu: waarom ons gebouw niet, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Bent u op een andere manier geïnteresseerd geraakt, u kunt altijd contact met ons opnemen. Voor diegenen die al ingeschreven hebben, bedankt en binnenkort hoort u weer wat van ons. We zijn bereikbaar onder leo@openmonumentendagcranendonck.nl of via 0031 6 51569107.