Land van Horne tekent Green Deal Duurzame Zorg

REGIO – Stichting Land van Horne heeft haar handtekening gezet onder de Green Deal Duurzame Zorg. Dit betekent dat de organisatie zich samen met andere zorginstellingen, overheden en leveranciers in gaat zetten om de zorgsector te verduurzamen.

De Green Deal Duurzame Zorg bevat een viertal afspraken waar Land van Horne mee aan de slag gaat. Inge Smolenaers, milieu- en energiecoördinator, neemt hierin het voortouw bij Land van Horne. “De komende jaren gaan wij onze CO2-uitstoot terugdringen. Circulair werken stimuleren door hergebruik en recycling. Medicijnresten in grondwater, sloten en rivieren verminderen. En gezondheid bevorderen door een goede leefomgeving in en rondom onze (woon)zorgcentra. Daarnaast nemen we dit jaar energiebesparende maatregelen door locaties te voorzien van LED verlichting, pakken we afvalscheiding aan en gaan we voedselverspilling tegen.”

Verantwoordelijkheid voor een gezonde toekomst
“Het verduurzamen van de zorgsector is ontzettend belangrijk”, stelt Marjon van de Mortel, voorzitter raad van bestuur bij Land van Horne. “De sector maakt op grote schaal gebruik van energie, voedsel en grondstoffen voor het bieden van zorg. Zo ook Land van Horne met 17 (woon)zorgcentra en thuiszorg in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Cranendonck en Someren. Door te verduurzamen verminderen wij het effect van onze zorg en dienstverlening op het milieu en nemen wij onze verantwoordelijkheid voor een gezonde toekomst.”