Peltse deelnemer ‘The Voice’ komt met debuutsingle

PELT – De Nederlandstalige zanger Daan Goutsmet (27), afkomstig uit Pelt, heeft zijn debuutsingle ‘Achtbaan’ uitgebracht. “Met ‘Achtbaan’ wil ik de vinger op de wonde leggen. Het nummer gaat over de vervelende stemmetjes in ons hoofd, maar ook over relativeren en de kunst van het zorgeloos amuseren. Want als artiest vind ik het mijn plicht om mensen terug hoop te geven,” vertelt Goutsmet.

Heel Vlaanderen zag op televisiezender VTM hoe Goutsmet de coaches van The Voice van Vlaanderen zwaar aan het twijfelen bracht met zijn Nederlandstalige bewerking van ‘Love Yourself’ van Justin Bieber. “Nu heb ik spijt dat ik niet gedrukt heb”, stelde Natalia achteraf. “Ik heb alle commentaren ter harte genomen en daar pluk ik nu de vruchten van. Ik heb dictielessen gevolgd en de muziek heb ik volledig in de bekwame handen gelegd van mijn producer Johan Schots. Het resultaat is ‘Achtbaan’, de titeltrack van een EP die ik stapsgewijs zal lanceren,” vertelt Goutsmet.

Goutsmet is al jaren actief bezig met het maken van eigen muziek. Vorig jaar nog haalde hij de media met zijn ‘coronasong’ waarin Marc Van Ranst een bijrolletje kreeg. Typerend aan zijn muziek is de herkenbaarheid van de teksten, vaak vergezeld met een aanstekelijke melodie. “Zelf zou ik mijn genre niet als pop of kleinkunst bestempelen, ik noem het liever een ‘modern levenslied’, net omdat mijn nummers verschillende facetten van het hedendaagse leven beschrijven en omdat ik vind dat het tijd is om dit genre naar de 21ste eeuw te brengen”, aldus Goutsmet. De videoclip en meer informatie is terug te vinden op www.goutsmet.be