Seinhuisje gerenoveerd 

PELT – Aan het station van Neerpelt staan twee geklasseerde seinhuisjes. Vanaf 2013 gebeurt het bedienen van de seinen vanuit het station te Mol, en verloren de seinhuisjes in Neerpelt hun doel. Omdat de seinhuisjes nog werkten met het Saxby systeem om de wissels te regelen, bleken ze uniek in hun soort te zijn. Precies daarom werden ze in 1997 als monument geklasseerd. Na het stopzetten van hun activiteiten in 2013, duurde het toch nog enige tijd voordat er duidelijkheid kwam over wat er nu met deze huisjes moest gebeuren. Met als gevolg dat de huisjes enige tijd werden verwaarloosd. Er werd een groot net over de huisjes getrokken om ongevallen te vermijden, aangezien er met regelmaat stukken van het dak afbrokkelden. In de tweede helft van 2020 werd gestart met de renovatie van de seinhuisjes. Fotograaf Albert Loos zette een van de huisjes op de foto, zowel voor (foto genomen in 2019) als na de renovatiewerken (foto genomen in 2021).