Koningsdag 2021 

CRANENDONCK – Op dinsdag 27 april is het Koningsdag. Vanwege de gekende redenen is het ook dit jaar nog niet mogelijk om dit te vieren zoals we gewend zijn, maar gelukkig zijn er andere manieren gevonden om dit feest niet zomaar voorbij te laten gaan. Heel wat Oranje Comités hebben toch enkele leuke activiteiten voor jong en oud op poten gezet die volledig coronaproof zijn. Koning Willem-Alexander zelf zal dit jaar, samen met zijn gezin, wel een uitstap mogen maken, naar Eindhoven deze keer. Daar zal hij onder andere vanuit de het High Tech Campus een live-uitzending geven. Dit zal live worden uitgezonden via de NOS, op de website en op televisie. 

Het Oranje Comité Budel roep iedereen op om op 27 april de Nederlandse vlag uit te hangen, zodat heel Budel toch oranje zal kleuren. Daarnaast hebben ze een kleurwedstrijd georganiseerd (zie ook pagina 33 in deze krant) en een leuke rebus. Er zijn mooie prijzen te winnen! Ook VV Maarheeze organiseert op 27 april een leuk evenement. Met het ‘Oranjefestival’, dat doorgaat op Sportpark De Romrijten in Maarheeze, roepen ze alle jongens en meisjes van 4 tot en met 12 jaar op die geïnteresseerd zijn in voetbal, om eens kennis te komen maken met de club. Aanmelden kan gemakkelijk via www.knvb.nl/alsoranje. Zoek even op ‘Maarheeze’ en schrijf je in! En ook in Gastel wordt de verjaardag van de koning gevierd. Op dinsdag 27 april tussen 9.30 uur en 11.00 uur bezorgen de vrijwilligers van de werkgroep Koningsdag Gastel aan alle huishoudens in Gastel iets lekkers voor bij de koffie, geheel coronaproof natuurlijk.