Afstudeerfilm Cocon

BUDEL – Op 7 januari publiceerde de HAC Weekblad de casting call voor de film Cocon, onder regie van Lisette Vlassak, de Budelse die dit jaar met deze film afstudeert aan de Nederlandse Filmacademie. De opnamedagen zijn 12 t/m 24 mei en een grote cast en crew zal neerstrijken in deze regio, aangezien de film voor een groot deel opgenomen wordt in Budel, Hamont en Eindhoven.

De crew wil hierbij natuurlijk de crowdfundingsactie onder de aandacht brengen. Op https://cinecrowd.com/nl/cocon worden alle mogelijkheden gegeven om mee te werken aan deze regionale productie. Ook kunnen jullie hier meer over de film, onze Budelse regisseur en eventuele rewards te weten komen.

Want deze film wordt gemaakt met een reden. ‘Ik vind dat er meer open over thema’s als ontluikende seksualiteit gesproken mag worden binnen het gezin. Rond mijn 12de kwam ik erachter dat ik op meisjes viel, maar dit heb ik pas op mijn 22ste durven vertellen. Ik voelde aan alles dat het niet paste in het beeld dat men van elkaar had in het Brabantse dorp, waar ik opgroeide en durfde daarom niet uit te komen voor wie ik eigenlijk echt was. Ik liet mijn leven bepalen door de mensen om mij heen. De omgeving had veel grip op mij, waardoor ik juist de grip op mijzelf verloor. Dat is dan ook de moraal van het verhaal. Durf te accepteren wie je bent, ongeacht de meningen van je directe omgeving.’

Cocon zal in het najaar van 2021 onder meer worden vertoond op NPO3 door BNNVARA, NPO Start en het Keep an Eye Filmfestival. ‘Wat filmen extra duur maakt in deze crisistijd zijn de extra slaapplekken die geregeld moeten worden en de sneltests, want iedere draaidag moet iedereen getest worden.’