Een mistige dinsdag op 20 april 2021

REGIO – Dinsdag 20 april ging ik op weg naar mijn eerste vaccinatie in Peer.

Om 7.30 uur was het erg mistig, nog geen 100 meter zicht. In Achel linksaf, een rechte weg naar Peer.  Daar begint het al: een tegenligger zonder licht. Voorbij de Quatre-Bras weer een en nog een. In St Huibrechts Lille rijdt er ook een voor me, maar die begrijpt mijn geknipper niet. En zo gaat het maar door, tot in Peer.

Hoe kan het dat mensen op zo’n mistige dag geen licht voeren op hun auto? Door mijn frustratie kijk ik ook maar eens in m’n achteruitkijkspiegel en zie dat er ook veel rijden met hun lichtstand op, dagrijverlichting. Kijk dan ook eens mensen of je dan achterlichten hebt. Bij veel type’s auto heb je dan alleen voor een beetje stadslicht. 

Op de terugweg, een half uurtje later, hetzelfde verhaal. Maar dan de vaccinatie: een al al lof. Prima georganiseerd door gemotiveerde mensen, van verkeersregelaars tot medewerkers en medisch personeel. Ben blij dat vaccinatie wordt uitgevoerd door mensen. Het lijkt erop dat hoe meer elektronica in auto’s en smartphones zit, hoe dommer de mens wordt.

Afz. een blije 70 plusser die z’n eerste prik heeft gehad.