Eerste boek over genen op kindermaat 

HAMONT-ACHEL – Auteur Stefan Boonen en illustrator Melvin hebben opnieuw de krachten gebundeld. Het resultaat is het boek ‘Billie en zijn genen’, het eerste boek over genen en DNA voor kinderen. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar. 

HAMONT-ACHEL – Speciaal voor dit bijzondere verhaal lieten auteur Stefan Boonen en illustrator Melvin hun eigen DNA testen en doken ze diep onder in de wereld van genen en DNA. Opgelet: probeer dit niet thuis. Stefan Boonen en Melvin kregen namelijk vakkundige hulp van professor Gert Matthijs en het ‘centrum menselijke erfelijkheid van UZ Leuven.’ 

Op 25 april is de internationale DNA-dag. De ontdekking van de dubbele helix wordt gevierd en het in kaart brengen van het menselijk genoom. Tegelijk is DNA-dag een jaarlijkse update. Hoe staat het met het genetisch onderzoek? Welke genen werden recent ontcijferd? Wat zijn de nieuwste bevindingen? Want steeds meer blijkt hoe belangrijk genen zijn, in het begrijpen van wie we zijn en het voorkomen van ziektes en aandoeningen. 

‘Billie en zijn genen’ is het eerste boek over genen en DNA voor kinderen. Voor jonge (en oudere) lezers een inspirerende kennismaking met deze wonderlijke materie. Wat zijn genen? Waar verstoppen ze zich? Heb ik dat ook? Van wie krijg je je genen? Lijken mijn genen op die van jou (en jou)? Wat leert DNA ons over verbondenheid? Wat is Crispr? Kan ik ook DNA-onderzoeker worden? En wat heeft de politie er mee te maken?  Het boek is een heldere en humorrijke gids door de wereld van de genen. Met verrassende weetjes, kleine tests, open vragen en bijzondere inzichten. 

Stefan Boonen is kinderboekenschrijver. Hij schreef zijn eerste boek in 2000 en sindsdien staan er al meer dan 80 titels op zijn naam. Zijn werk werd beloond met meerdere prijzen, waaronder de Kinderjury.  Wout Schildermans tekent en schildert onder de naam Melvin. Voor kinderen en jongvolwassenen, in boeken, tijdschriften en soms op muren. 

Billie en zijn genen van Stefan Boonen en met illustraties van Melvin is verkrijgbaar via 

www.pelckmansuitgevers.be