Verhuizing takelbedrijf Sprankenis dichterbij dan ooit! 

LEENDE – Het auto-, takel- en bergingsbedrijf Sprankenis in Leende gaat verhuizen. De gemeente Heeze-Leende heeft vorig jaar een koopovereenkomst gesloten met het bedrijf. Deze overeenkomst heeft tot doel om het bedrijf te verplaatsen naar De Biesven en op de huidige locatie aan de Valkenswaardseweg drie woningen te bouwen waar nu nog de bedrijfsgebouwen staan. Om de verplaatsing van het bedrijf mogelijk te maken en de woningen te kunnen bouwen, dient er een nieuw bestemmingsplan vastgesteld te worden. Het voorontwerp van dit nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf 22 april ter inzage. Wethouder Frank de Win: “Ik ben heel blij met deze ontwikkeling. Door het verplaatsen van het takel- en bergingsbedrijf en daarvoor in de plaats drie woningen te bouwen, neemt de verkeersveiligheid op de Valkenswaardseweg toe. En het is weer een stap dichterbij de realisatie van het nieuwe bedrijf naast de ambulancepost in Leende.”

Uiteraard moet de procedure doorlopen worden en zal de nieuwbouw er niet morgen staan, maar de intentie is en blijft om de bouw van het nieuwe bedrijf in 2021 te starten.

Het voorontwerp bestemmingsplan, is een belangrijke stap voor Gerjo Sprankenis: “ik zie als geen ander in dat er voor mijn bedrijf geen toekomst ligt op de Valkenswaardseweg. Door goed samenwerken ligt er na ruim 15 jaar eindelijk een plan waar ik als bedrijf mee vooruit kan.”