Voorkom voedselverlies met de nieuwe webinars in mei

HAMONT-ACHEL – Ook in mei organiseert de stad Hamont-Achel enkele gratis webinars. Met het centrale thema ‘Afvalvrij Mei’ wil de stad en Centrum Duurzaam Groen in samenwerking met Limburg.net het voorkomen van voedselverlies onder de aandacht brengen en dit met thema’s als ‘Goed koelkastbeheer’, ‘Koken met restjes’ en ‘Kippen houden als afvalverwerkers’.

Sinds januari kan je maandelijks een gratis online opleiding bijwonen over duurzaam tuinieren. Per maand staat er een ander thema op het programma. Mei zet met volgende drie webinars volledig in op het voorkomen van voedselverlies:

Goed koelkastbeheer vermijdt voedselverlies

 Een goede koelkastindeling behoedt je van onfrisse verrassingen. Tijdens deze sessie kom je meer te weten over de houdbaarheidsdata, waarom niet alle voeding in de koelkast mag en hoe je met enkele simpele tips, het maximale uit je voeding haalt.

Deze sessie kan je volgen op:

·    dinsdag 4 mei van 20.00 uur tot 21.30 uur

·    zaterdag 8 mei van 10.00 uur tot 11.30 uur

Koken met restjes 

Tijdens de infosessie ‘Koken met restjes’ legt men de nadruk op tips rond bewaren, verwerken, plannen, koken …

Deze sessie kan je volgen op:

·    dinsdag 11 mei van 20.00 uur tot 21.30 uur

·    zaterdag 15 mei van 10.00 uur tot 11.30 uur

Kippen houden als afvalverwerkers 

Kippen zijn prettig gezelschap in je tuin. Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je keuken- en tuinresten. Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding moet je beseffen dat kippen ook om verzorging vragen. Hoe willen kippen wonen? Wat mogen ze eten? Het wordt een workshop om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Deze sessie kan je volgen op:

·    dinsdag 18 mei van 20.00 uur tot 21.30 uur

·    zaterdag 22 mei van 10.00 uur tot 11.30 uur

Voor dit onderwerp werden meerdere data vrijgemaakt. Deze sessie kan je namelijk meermaals per maand volgen tot en met september: 

·    Dinsdag 1 juni van 20u-21u30

·    Zaterdag 5 juni van 10u-11u30

·    Dinsdag 15 juni van 20u-21u30

·    Zaterdag 19 juni 10u-11u30

·    Dinsdag 6 juli 20u-21u30

·    Zaterdag 10 juli 10u-11u30

·    Dinsdag 3 augustus 20u-21u30

·    Donderdag 5 augustus 20u-21u30

·    Dinsdag 7 september 20u-21u30

·    Zaterdag 11 september 10u-11u30

Je inschrijven voor één of meerdere webinars kan online via www.hamont-achel.be/online-opleidingen. Om een kwalitatieve en interactieve sessie te garanderen, is het aantal deelnemers per sessie beperkt. Wees er dus snel bij. Alle online sessies duren ongeveer 1,5 uur en gebeuren via Zoom, een gratis tool voor videoconferenties. Deelnemers ontvangen vlak voor aanvang van de webinar een link in hun mailbox.