Zwerfvuilactie voor verenigingen via Straat.net 

HAMONT-ACHEL – Corona zet nog steeds een handrem op ons leven, maar helaas niet op zwerfvuil. Afval in de openbare ruimte veroorzaakt dan ook veel ergernis. De jaarlijkse zwerfvuilopruimactie in de lente is door de coronamaatregelen verplaatst naar 17, 18 en 19 september 2021. Niet toevallig deze datum, omwille van World Cleanup Day op zaterdag 18 september. Samen met duizenden vrijwilligers steken wij de handen uit de mouwen om het zwerfvuil op te ruimen en zo het straatbeeld terug mooi te maken. En dit bij de start van een nieuw school- en werkjaar.

Aan verenigingen uit Hamont-Achel die mee willen doen, wordt gevraagd om voor 7 mei in te schrijven om deel te nemen aan straat.net 2021. Zo heeft de stad voldoende tijd om voor de zomervakantie elke vereniging een gebied toe te kennen en het opruimmateriaal te voorzien. Zij hopen samen met u dat de coronamaatregelen het toelaten om de opruimactie in september te laten doorgaan. Ingeschreven verenigingen worden op de hoogte gebracht van geldende afspraken en veiligheidsmaatregelen.

Praktisch

• De actiedag voor de verenigingen is voorzien op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september 2021. Deelnemers ontvangen 15 euro per opgeruimde kilometer.

• De stad Hamont-Achel voorziet i.s.m. Limburg.net het nodige opruimmateriaal: werkhandschoenen, grijpers, veiligheidsvestjes en afvalzakken.

• Er wordt een verzekering afgesloten voor de deelnemers.

• Indien u wenst deel te nemen, schrijft u zich in bij uw stad door middel van het inschrijvingsformulier.

• Gelieve in te schrijven vóór 7 mei 2021. Wees er tijdig bij!

• U krijgt een aantal kilometers en straten toegewezen om op te ruimen. Bij de keuze van de straten wordt rekening gehouden met de veiligheid.

Het verdere praktische verloop wordt door uw gemeentebestuur georganiseerd: verdeling materiaal, richtlijnen.