HAC correspondent Evert Meijs ontvangt Koninklijke onderscheiding 

Evert Meijs. Foto gemaakt door Henk van Gageldonk.

VALKENSWAARD – Op maandag 26 april werd Evert Meijs (66 jaar), al sinds jaar en dag een vaste correspondent van HAC Weekblad, verrast door de burgemeester van Valkenswaard, Anton Ederveen en kinderburgemeester Sterre Geenen. Hij mocht een lintje in ontvangst nemen en werd zo benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. “Ik ben heel blij en trots op deze onderscheiding,” aldus een enthousiaste Evert. 

Evert Meijs is een man met veel passie en veel interesses. Hij werd dan ook door verschillende partijen kandidaat gesteld voor deze onderscheiding. Evert is onder andere een gepassioneerd molenaar in Hamont-Achel, beiaardier in de torens van Geldrop, Schijndel, Son en Valkenswaard, verzorgt hij geschiedkundige en heemkundige publicaties en hij is dus ook al sinds 2009 redacteur voor HAC Weekblad. Hij doet dit met zijn hele eigen kijk op de wereld: vanuit zijn interesse in de geschiedenis van onze regio, en zijn enthousiasme voor cultuur en voor mensen, zorgt Evert dat onze krant, wekelijks, zonder aflaten, een bijzonder stuk redactie kan plaatsen. 

Als schooldirecteur wist Evert jarenlang studenten te motiveren en te inspireren. Ondertussen is Evert al enkele jaren aan het genieten van zijn pensioen, maar dat betekent enkel dat hij nu meer tijd heeft voor andere bezigheden. Zo is Evert ook sinds 2017 actief voor Cordaad Welzijn Valkenswaard waar hij van alles onderneemt in de maatjescontacten die hij via de vriendendienst van Cordaad Welzijn aangaat. En momenteel is hij weer begonnen aan een nieuwe uitdaging, namelijk een voettocht via het Pieterpad van Pieterburen in Groningen naar de St.-Pietersberg in Maastricht. Zin reisverhalen zijn te volgen, uiteraard, in HAC Weekblad.

De Lintjesregen verliep, net als vorig jaar, niet zoals gewoonlijk. Geen ontvangst in de raadzaal van het gemeentehuis en geen groot feest. Wel kwamen de burgemeester en kinderburgemeester van Valkenswaard langs om de gedecoreerden te bedanken. En dankzij de voorbereidingen die Evert’s vrouw Trudy trof konden kennissen, buurtgenoten en natuurlijk de kinderen van Trudy en Evert deze benoeming wel vieren met heerlijke tompoucen! Het team van HAC Weekblad wil Evert ook graag feliciteren met deze mooie erkenning en we hopen dat we nog lang op zijn prachtige artikelen mogen rekenen.