Nog geen besluit over huisvuilzakkenautomaten

HAMONT-ACHEL – Raadslid Mieke Van Hout (CD&V) heeft het Hamont-Achelse stadsbestuur tijdens de raadsvergadering van 22 april gevraagd om twee huisvuilzakkenautomaten te plaatsen. 

Door bij het stadhuis en het gemeenschapshuis een huisvuilzakkenautomaat te plaatsen krijgen inwoners meer mogelijkheden om zowel huisvuilzakken als blauwe zakken te kopen. Betalen kan via Bancontact, zodat er naderhand geen geld dient geteld te worden door het stadspersoneel. Volgens Van Hout kunnen de automaten in ieder geval in coronatijd uitkomst bieden.

Schepen Bèr Van de Schans vond het een goed voorstel, maar wil eerst de evaluatie van een proef met huisvuilzakkenautomaten in de stad Halen afwachten. Volgens de schepen gingen eerdere initiatieven van Limburg.net met de nodige technische problemen gepaard. Vanwege deze slechte ervaringen vindt hij het niet raadzaam om nu al over te gaan tot het plaatsen van soortgelijke automaten. Van de Schans: “De gemeente Halen heeft onlangs uit eigen beweging huisvuilzakkenautomaten geplaatst. Over enkele maanden vindt daar een evaluatie plaats.” De raad van Hamont-Achel ging akkoord met zijn voorstel om de beslissing te verdagen en eerst de uitkomsten van de proef in Halen af te wachten.