69ste EMJ grotendeels via online platform te volgen

PELT – De keuze om de 69ste editie van het EMJ zo goed als volledig online te laten doorgaan, heeft een positieve invloed gehad op het aantal deelnemende groepen.
Zo maar even 101 koren en ensembles uit 36 landen stuurden een video-opname in. Een internationale jury zal het grootste aantal van deze inzendingen bekijken en van opbouwend commentaar voorzien.
Het publiek kan het festival meebeleven via het online platform* van  het EMJ. Zo kan je via de website www.emj.be op 1 mei de livestream bekijken met optredens, interviews en festivalnieuws. Deze wordt opgenomen in de tuin van het Oud Dommelhof en gepresenteerd door Peltenaren Joke Emmers en Martijn Claes. Wil je méér, dan kan je je op de EMJ-site gratis registreren en het programmaboekje downloaden. Je kan daarna alle vocale en instrumentale inzendingen van de groepen bekijken nét alsof je naar een echt juryoptreden zou gaan. Deze juryoptredens én workshops blijven tot één week na het evenement te bekijken. De livestream zal na het festival eveneens beschikbaar blijven op het EMJ.tv kanaal, waar ook heel wat videomateriaal van de vorige edities terug te vinden is.
Alle informatie vind je op www.emj.be. Registreren doe je best vooraf zodat je op 1 mei onmiddellijk van het 69ste EMJ kan genieten. Op de EMJ-site krijg je een duidelijke uitleg over hoe je dit allemaal moet doen.
Het eerder aangekondigde vuurwerk kan omwille van de covid-maatregelen helaas niet doorgaan. De dag zal op een andere manier feestelijk afgesloten worden.
Om de festivalsfeer nog wat aan te wakkeren wordt aan de Peltenaren gevraagd om, net zoals vorig jaar, de EMJ-vlag uit te hangen en de EMJ affiche die bewoners van Pelt in de brievenbus kregen voor het raam te bevestigen.

(*) Het online platform wordt door de Vlaamse Overheid ter beschikking gesteld, waarbij het EMJ dient als proefproject voor de World Choir Games die later dit jaar in België georganiseerd worden.

Meer informatie is terug te vinden op www.emj.be