Update Corona cijfers 

HAMONT-ACHEL – Uit de gekende cijfers op 25 april blijkt dat de besmetting cijfers, ondanks de Paaspauze, stagneren. De gehoopte daling in de cijfers zet zich niet, tot nauwelijks in. Limburg behoudt de hoogste incidentie van Vlaanderen. In Nederland lopen de cijfers zelfs verder op. Vanaf mei versnelt gelukkig het tempo in de vaccinatiecentra en komt er eindelijk zicht op reële verbeteringen.

In de ziekenhuizen van Noord-Limburg blijft de bezetting hoger dan oorspronkelijk werd verwacht. In Nederland – met name in Noord-Brabant – bereiden de ziekenhuizen zich voor op ‘code zwart’ in de komende week. We blijven in België en Nederland hangen op een te hoog plateau. De derde golf lijkt uit te deinen tot in de zomermaanden. Strikte toepassing van de maatregelen blijft vereist om de ziekenhuizen niet te zwaar te belasten en de normale zorg tijdig te kunnen laten doorgaan.  In Hamont-Achel werden er in week 16 (van 19 tot en met 24 april) 42 besmettingen vastgesteld. In de leeftijdscategorie 0-19 jaar zijn dit 10 personen, categorie 20 tot 50 jaar telde 15 besmettingen, 5 besmettingen zijn er vastgesteld in de leeftijdscategorie 50 tot 59 jaar en bij de 60 plussers zijn er 8 besmettingen geregistreerd. De besmettingen werden over het gehele grondgebied van de stad vastgesteld, met wel hogere cijfers in het centrum van Hamont.