Hamont-Achel pakt zwerfvuil aan met actieplan

HAMONT-ACHEL – Iedere burgers verdient het om in een mooie, propere stad te wonen. En zwerfvuil hoort niet thuis in dat mooie plaatje. Om dit probleem aan te pakken is Hamont-Achel onder begeleiding van Mooimakers gestart met een coachingtraject van drie jaar. In deze drie jaar worden verschillende actiepunten opgesteld die dienen te worden uitgevoerd. Het belangrijkste doel van deze actie is om het zwerfvuil beduidend te doen dalen in onze stad.

Om zwerfvuil tegen te gaan is de inzet van zowel het stadsbestuur als de inwoners belangrijk. Door optimaal samen te werken kunnen we in een aanzienlijke periode een groot verschil maken. Door het coachingtraject krijgen we de nodige begeleiding en financiële ondersteuning om dit te verwezenlijken. 

Onder de begeleiding van Mooimakers worden concrete actiepunten waaronder het opstarten van interne coördinatie, het monitoren van evaluaties, het opmaken van een vuilnisbakken- en veegplan, de deelname aan operatie proper, het opstellen van goede handhaving en de aanpak van enkele hotspots aangepakt. Doordat Hamont-Achel onder de categorie van gemeenten tot 30.000 inwoners valt ontvangen we een subsidie van maximum 30.000 euro die ingezet kan worden om deze actiepunten verder uit te voeren. 

Mooimakers 

Mooimakers voert de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaamse gemeenten op. Door deze coachingtrajecten helpen ze steden en gemeenten om een effectief en efficiënt zwerfvuil- en sluikstortbeleid uit te bouwen en te implementeren. Mooimakers keurde opnieuw elf kandidaturen goed waaronder die van Hamont-Achel. 

Respecting environment. Active people respecting environment and ecology cleaning the forest