Installatie burgemeester Vlecken op 25 mei

WEERT – Bij Koninklijk Besluit van 16 april 2021 is de heer mr. R.J.H. Vlecken CBM per 25 mei 2021 benoemd tot burgemeester van de gemeente Weert. De officiële installatie als burgemeester vindt plaats tijdens een bijzondere raadsvergadering op dinsdag 25 mei aanstaande. De raadsvergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis van Weert. Tijdens deze raadsvergadering wordt de heer Vlecken door de Commissaris van de Koning, de heer J.W. Remkes, beëdigd. Aansluitend wordt de heer Vlecken geïnstalleerd als burgemeester. Dit gebeurt door het overhandigen van de voorzittershamer door plaatsvervangend raadsvoorzitter dhr. Sijben en door het overhandigen van de ambtsketen door eerste loco-burgemeester dhr. Gabriëls. Vanwege de coronavoorschriften kan er geen publiek aanwezig zijn bij deze vergadering. Er wordt ook geen receptie gehouden. Voor de inwoners van Weert wordt op een later moment een kennismaking georganiseerd. De bijzondere raadsvergadering met de installatie is voor iedereen live te volgen via gemeenteraad.weert.nl. Ook kunt u kijken via de tv-zender van WeertFM: via Ziggo op kanaal 40, via KPN op kanaal 1417 en bij andere providers via kanaal 2064.