Tuincentrum Coppelmans, veel meer dan een tuincentrum

VALKENSWAARD – In Valkenswaard, op slechts 10 minuutjes rijden vanaf de Belgische grens, is Tuincentrum Coppelmans gelegen. In dit familiebedrijf staat sfeer en beleving voorop. Bezoekers worden er ondergedompeld in een wereld vol groene ideeën. Zaakvoerder Bas Coppelmans: “Tegenwoordig brengen we veel meer tijd buitenshuis door. In ons tuincentrum is een compleet assortiment voor de aankleding van je tuin, terras of interieur. Kom zeker eens langs en laat je inspireren!”  

Het winkelcentrum met een overdekte oppervlakte van maar liefst 5.000 vierkante meter is overzichtelijk ingedeeld. Bij binnenkomst kom je langs de afdeling met verse snijbloemen. “Door deze afdeling in het begin van de winkel te plaatsen is het voor klanten gemakkelijk om snel even een mooi boeketje op te pikken of te laten maken,” vertelt Bas. “We gaan gemiddeld 4 keer per week naar de bloemen- en plantenveiling en we kopen rechtstreeks aan bij diverse kwekers, waardoor we steeds een dagverse voorraad in huis hebben aan een erg goede prijs,” vertelt Bas. In de buitenafdeling staan tal van tuinplanten en bomen te pronken. De medewerkers zorgen er altijd voor dat de voorraad netjes is aangevuld en ze staan paraat voor het geven van een correct advies. En ook wie op zoek is naar exclusieve (hang)planten en bomen is hier aan het juiste adres. 

In de afdeling tuingereedschappen is alles te vinden voor een goed onderhoud van uw tuin! Even verder komen we terecht in de wereld van de vissen, vijvers en aquariums. Hier is ook het Groen Klimaatplein gesitueerd, waar de klimaatsverandering en de biodiversiteit onder de aandacht wordt gebracht. “Als tuincentrum hebben we een voorbeeldfunctie en we vinden het belangrijk om mensen te informeren en bewust te maken van de verschillende duurzame en klimaatvriendelijke mogelijkheden. Ons aanbod tuinverlichting sluit hier mooi op aan, want ook hier hebben we een ruime keuze aan duurzame mogelijkheden, zoals sfeerverlichting voorzien van LED verlichting.” 

In de warme kas worden alle kamerplanten en bloemen voor binnenhuis overzichtelijk gepresenteerd. Mooie kleuren en heerlijke geuren komen je hier tegemoet! En ook het assortiment droogbloemen is flink aangevuld. Bas: “We zien dat deze trend weer helemaal terug is van weggeweest. Bij ons kunnen klanten terecht voor losse droogbloemen om zelf aan de slag te gaan, maar er worden ook kant en klare boeketjes aangeboden.” Voor tuinmeubelen allerhande is iedereen hier eveneens aan het juiste adres. “We hebben veel eigen collecties,” legt Bas uit. “Dit biedt de mogelijkheid om hier onze eigen creativiteit en innovaties in te verwerken. Denk aan een tuintafel die gemakkelijk om te vormen is van 4 naar 8 zitplaatsen of die gemakkelijk van een hoge naar een lage stand gezet kan worden. Bovendien hebben we voor iedere stijl een passende tuinset in huis!” En ook als BBQ-specialist scoort Coppelmans hoog. “Klanten kunnen in deze afdeling o.a. het volledig Weber-assortiment vinden, aan internetprijzen. Dus wie al uitkijkt naar een culinaire lente of zomer, komt best eens langs.” 

Cadeau en hobby-artikelen is de volgende afdeling waar we langskomen. Denk aan o.a. kaarsen in allerhande vormen, maten, kleuren en geuren van merken als Spaas en Woodwick en huisparfums van Maison Berger. Ook leuk om cadeau te geven voor bijvoorbeeld moederdag. En creatievelingen kunnen hier alles vinden voor hobby’s zoals bloemschikken. “We organiseren regelmatig workshops bloemschikken,” vertelt Bas. “Wie graag een workshop volgt, moet zeker onze Facebookpagina in de gaten houden. Wie zich aanmeldt  mag een goed gevulde bigshopper ophalen in de winkel waarin alle benodigdheden zitten om de workshop online mee te volgen.” 

Doorheen de winkel zijn trouwens heel uiteenlopende decoratie ideeën te ontdekken. Iedere stijl komt aan bod, van klassiek tot modern. Zo doe je meteen flink wat inspiratie op voor de aankleding van je tuin, terras of interieur. Tuincentrum Coppelmans is gelegen op een ruim buitenterrein, midden in de natuur en langs enkele mooie fietsroutes. “Heel wat mensen maken van een bezoek aan ons centrum een heuse uitstap. De winkel straalt rust en ontspanning uit en is voorzien van een horecagedeelte, waardoor het zich prima leent voor een gezellig uitstapje.” De winkel in Valkenswaard zal binnenkort trouwens een make-over krijgen waardoor er nog meer sfeer en contact met de natuur zal zijn. “We blijven inderdaad innoveren om zo onze klanten een nog betere beleving te bieden bij een bezoek aan de winkel. Hou ons dus zeker in de gaten, via onze website of Facebookpagina en blijf meteen op de hoogte van de verschillende promo’s en acties. Trouwens, deze week hebben we al een leuke aanbieding voor de lezers van HAC Weekblad. Want wie de bon op de voorpagina van deze krant meeneemt naar de winkel mag bij besteding van €20 of meer een gratis struikmargriet mee naar huis nemen!” Vanaf nu is Tuincentrum Coppelmans weer zonder afspraak te bezoeken, 7 dagen op 7. En ook Belgische klanten uit de grensgemeenten zijn welkom! Kijk voor meer informatie op de website. 

Tuincentrum Coppelmans 

Nieuwe Waalreseweg 199 

Valkenswaard 

www.coppelmans.nl 

Tel. 0031 40 2044222