Kleuters De Robbert sparen voor dorpsschooltje Ghana

HAMONT – Voor het jaarlijkse vastenproject van Kleuterschool De Robbert in Hamont die doorging tijdens de maanden maart en april werd er dit jaar gekozen om te sparen voor vzw Between Colours uit Hamont-Achel. Between Colours ondersteunt kleine lokale initiatieven in Ghana. AKWAABA! Welkom in Ghana! Welkom onder de Afrikaanse zon… zo nam Liesbeth Lemmens de kleuters even mee op de Afrikaanse ritmes en dans tijdens de voorstelling van het project: een dorpsschooltje helpen uitbouwen tussen de cacaoplantages in Ghana, nabij Cape Coast. Alle kleuters van de Robbert in Hamont zowel uit het centrum als uit de wijkschool hebben verschillende weken hun muntjes gespaard, klusjes gedaan etc. om deze te delen met “vriendjes” in een schooltje in Ghana. Ze waren dan ook supertrots als ze klas na klas een pot met munten kwamen afgeven. Bijna 40 kg muntjes zorgden voor 1063 euro! Fantastisch, dankjewel! Jammer genoeg kunnen we het geld niet zelf gaan afgeven maar via onze contacten ter plaatse zullen we alles op de voet opvolgen.  In het dorpsschooltje dat een veertigtal kinderen telt, zullen we een tweede klasje helpen afwerken en onder meer de zandvloer vervangen door een cementen vloer. We kunnen nu het sanitairblok afwerken waaraan we in 2020 begonnen zijn. “We zijn ongelooflijk blij dat we in deze tijden toch zoveel enthousiasme en solidariteit mogen ervaren, ook voor kleine initiatieven ver weg!” Heerlijk om al vanuit een kinderhartje “bruggen te bouwen” tussen verschillende culturen. Dit is wat Liesbeth Lemmens tracht te doen in haar workshops en zangcirkels via ritme, klank, kleur en muziek. Interesse? Binnenkort staat het zomerprogramma online op www.betweencolours.be