Telenet, bah

Op afgelopen 4 mei veroorloofde Telenet het zich om de analoge kanalen op de TV voor haar klanten uit te schakelen. Een maand lang voordien liep er boven in het beeld een irritante zin mee over het scherm, dat dat op die datum dan zou gaan gebeuren. Men kon alvast voorbereid zijn en de nodige stappen nemen om na 4 mei toch tv te kunnen kijken. Bij mij in de huiskamer staat al iets digitaals, dus daar was het niet nodig, maar op de slaapkamer staat kennelijk nog een zielig analoog geval dat het ook werkelijk niet meer deed na 4 mei. Dus kon ik in bed niet meer tv kijken. Je kon het heel makkelijk zelf aanpassen, zei men bij Telenet. Stap voor stap, als men tenminste hun aanwijzingen volgde. Die volgde ik, een uur lang, naar beste kunnen. Maar niks. Toen riep ik de hulp in van mijn oudste kleinzoon, het zou wel aan mij liggen, dacht ik. Ik kan immers niks met dat soort dingen. Maar hij kon het ook niet, hoewel het een expert is met die zaken. Toen vroeg ik nog de overige twee kleinzoons, die ook zeer digitaal onderlegd zijn maar ook zij kregen het, hoewel prinsheerlijk samen en gebroederlijk naast elkaar op mijn bed gelegen, niet voor elkaar. Tja, opperde mijn zoon, je zult wel een nieuw kastje moeten kopen zodat hij het weer doet. Toen ontstak ik in blinde razernij. Alle erbijgekochte kastjes, die nodig waren om te kunnen kijken in de loop der jaren, ook die in Frankrijk, die ik om de zoveel tijd weer moest vervangen omdat er weer ‘iets veranderd was’ lees, moest bijbetalen voor de zenders, vlogen aan mijn geestesoog voorbij. Dat liep in de honderden euro’s; iedere verandering kostte geld. Als men bij France Telecom of hier in België, Telenet een scheet liet, moest ik bijbetalen. Het enige wat bij Telenet wel werkte was de automatische afschrijving van mijn rekening. Die werkte perfect, zonder mankeren. Sorry mensen dat ik zo kwaad doe, maar ik voel mij altijd zo machteloos. Je kunt er helemaal niks tegen doen. Ja, nieuwe spullen kopen maar daar heb ik de pest aan. Ik kan wel nog Netflixen en Youtube filmpjes afspelen in bed; maar geen nieuws meer, geen programma’s, geen echte tv. 

Ik weet niet eens wat voor kastje ik moet kopen. Heeft niemand daar hier in Hamont last van? Er zullen toch wel meer analoge kijkers zijn geweest. Laat mij eens weten hoe jullie dat opgelost hebben? Ik kijk nou ’s avonds in bed filmpjes op youtube van mensen die blokhutten bouwen in de wildernis. Ik wist niet dat zoveel mensen dat deden, er een filmpje van maakten en dat op youtube zetten. En maar zagen allemaal, kappen, hakken, kachels stoken met houtblokken, kachelpijpen aanleggen; En ze hebben allemaal een hond die een paar maanden met baasje in de rimboe mag lopen. Die hebben de tijd van hun leven. Er zijn vooral veel Russische huttenbouwers. Rusland is ook heel groot, daar kunnen enorm veel hutten in. Ik heb nu zo vaak gezien hoe je de hutten bouwt dat ik zelf als ik sterk was en een zaag had en verschillende bijlen en nog tientallen andere instrumenten er een zou kunnen bouwen, als ik niet al zo oud was. En als ik geen last had van mijn artrosehanden, mijn longen, en nog van alles. En geen armzalige spieren had.

Maar mooi dat u even niet aan corona hebt gedacht. Over corona gesproken, as donderdag krijg ik mijn tweede spuit. Hoera, een goeie Pfizer erin en dan naar Frankrijk. 

Reageren? Graag! Dat kan via [email protected]