Bibpunt Sint-Huibrechts-Lille opent deuren

ST.HUIBRECHTS-LILLE – Sinds dinsdag 25 mei vind je het bibpunt van Sint-Huibrechts-Lille terug op de nieuwe locatie in het woonzorgcentrum Teutenhof. Je kan er alle werkdagen van 14.00 tot 17.00 uur terecht. Je kan er zelf je boeken uitlenen via een zelfuitleenbalie, zoals dat ook in de andere Peltse bibliotheken al gebeurt.

Fervente lezers uit Sint-Huibrechts-Lille kunnen hun hartje ophalen in het nieuwe bibpunt van het Teutendorp. En nieuw, dat mag je heel letterlijk nemen. Want het nieuwe bibpunt bevindt zich in het fonkelnieuwe woonzorgcentrum Teutenhof aan de Lindestraat. Je vindt er een ruime collectie kinder- en jeugdboeken, een collectie romans en een collectie voor mensen met een visuele beperking: de grootletterboeken en de daisy-boeken (boeken die ingesproken werden op een cd).  Er zijn internetpc’s en wifi ter beschikking en als corona achter de rug is kan je er ook dagelijks de krant lezen. Om de uitleningen in deze nieuwe bib vlot te laten verlopen, doet de bib beroep op een tiental vrijwilligers. 

De afgelopen weken kregen ze allemaal een korte opleiding en assistentie van een bibliotheekmedewerker. Op die manier kunnen ze de bezoekers van de bib perfect verder helpen bij de meest voorkomende vragen.

Het nieuwe bibpunt Teutenhof is open op weekdagen van 14.00 tot 17.00 uur. Je kan er zelf je boeken uitlenen via een zelfuitleenbalie, zoals dat in de andere bibliotheken van Pelt ook gebeurt. Breng dus zeker bij elk bezoek je bibkaart of eID-kaart mee, zodat je probleemloos je portie lectuur mee naar huis kan nemen. Omwille van de coronamaatregelen moet je bij het binnenkomen van het woonzorgcentrum een chirurgisch mondmasker dragen (geen stoffen exemplaren wegens onvoldoende bescherming).