Nieuwe website Pastorale Eenheid kondigt primeur aan: Antoniusprocessie gaat digitaal

HAMONT-ACHEL – Om nog meer digitaal bereikbaar te zijn voor zoekende mensen, lanceerde de Pastorale Eenheid St.-Jozef Hamont-Achel tijdens het afgelopen Pinksterweekend haar nieuwe website. Na de facebookpagina en de digitale nieuwsbrief wil ze via de microsite, ondergebracht onder het platform van Kerknet, informatie verstrekken, maar ook wat voedsel voor de geest voorzien.

Als blikvanger op de homepage staat meteen een primeur aangekondigd: de Antoniusprocessie gaat digitaal. De aankondiging dat Patrick Hoogmartens, de bisschop van Hasselt, zoals hij vorig jaar beloofde, zou voorgaan in de Eucharistievieringviering op het naamfeest van de volksheilige uit Padua, zette het één en ander in beweging. Vorig jaar moesten de feestelijkheden naar aanleiding van 200 jaar Antonius in Achel worden afgeblazen. “Met een coronaproof-processie op 13 juni, via livestream te volgen op het internet, hebben we een aanknopingspunt om volgend jaar de grotere feestelijkheden, met wat vertraging weliswaar, toch nog te laten plaatsvinden: de tentoonstelling, de première van het nieuwe Antoniuslied enz.”, aldus de voorzitter van het processiecomité.

Op de website krijg je een eerste indruk van wat stelselmatig gaat worden aangevuld: concrete informatie én linken naar interessante artikels rond geloof en zingeving. Soms zijn het wistjedatjes. Maar je vindt er ook een link naar een aantal spotify lijsten, waar bijvoorbeeld spirituele muziekwerken worden samengebracht of, zoals onlangs, naar muziek rond het thema ‘Hemelvaart’. De zaligverklaring van pater Jordan, stichter van de Salvatorianen, krijgt aandacht, net als de plek van hoop en troost aan de Waag en het ‘verdwenen’ kruisbeeld aan de Achelpoort. Tot slot: ook de concrete invulling van de corona-proof Antoniusprocessie en de rechtstreekse link naar de livestream zijn te vinden op de website St.-Jozef Hamont-Achel.