Met IVN op avontuur langs de waterkant

HEEZE-LEENDE – Welke beesten leven er in een waterpoel? Vissen en kikkers? Natuurlijk! Maar er zwemmen nog een heleboel andere beestjes in het water. Wat dacht je van roofzuchtige watertorren, libellelarven en zelfs bloedzuigers? En je kunt er nog veel meer met een schepnetje vangen. Ga op zoek naar de spinnende watertor, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en probeer de snelste zwemmer te vangen. Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in het water? Je komt het te weten tijdens de Slootjesdag van IVN Heeze-Leende. Zodra je wat gevangen hebt kan je met een vergrootglas en een zoekkaart bekijken wat het allemaal is. De IVN-gidsen helpen je hierbij. 

Vind je dat leuk en ben je tussen 6 en 12 jaar oud, kom dan op zondag 13 juni naar de Slootjesdag. Wij nemen je mee naar de bijzondere onderwaterwereld van de poel in het Wandelpark in Heeze (ingang: de Beemden). Je mag zelf je visnetje meenemen, maar het hoeft niet. Doe je laarzen aan en ga mee op avontuur! Trek ook iets aan wat tegen een stootje (en water!) kan. 

Om te voorkomen dat het te druk wordt moet je je van tevoren aanmelden. Je kunt meedoen van 10 tot 11 uur of van 11.15 tot 12.15 uur. In elke groep is plaats voor 15 kinderen, anders wordt het te druk om het water. Op die manier kunnen we voldoende afstand houden en kunnen we iedereen voldoende aandacht geven.

Je komt erachter hoe bijzonder het leven in een doodgewone sloot eigenlijk is. Wil je ook scharrelen langs de oever van de poel? Houd je schepnetje dan in de aanslag en meld je aan via onze website http://ivn.nl/heeze-leende (graag aanmeldformulier invullen). Neem gerust je vriendje of vriendinnetje mee.