Een overlijden gedurende de vakantie, wat dan?

De meeste Nederlanders spenderen hun vakantie in het buitenland. Een hoop mensen nemen dit niet in overweging, maar wat als er iemand overlijdt tijdens de vakantie? Deze kans is uiteraard in de meeste gevallen klein. Het is echter toch slim om hier bij stil te staan. Wanneer het namelijk gebeurt, kom je dan wel in aanmerking voor repatriëring? Dit wil zeggen ervoor te zorgen dat het lichaam weer naar Nederland terugkeert. Het blijft een vreemde kwestie, maar toch goed om eens over na te denken, en daarom nemen we je in dit artikel mee langs de belangrijkste punten op dit gebied.

Waarom wél verzekeren?
Uit onderzoek van Kien is gebleken dan rond de 33% van de Nederlanders zo goed als nooit stilstaat bij de mogelijkheid dat er kans is op overlijden tijdens een vakantie aan het buitenland. Rond de 35% heeft aangegeven niet te weten of zij wel goed genoeg verzekerd zijn.
Er is dus gebleken dat een hoop mensen van deze mogelijkheid niet goed op de hoogte zijn. Dit zou wel moeten. Want wanneer de situatie zich voordoet, dan zijn de kosten hoog. Wanneer een lichaam moet worden overgebracht, bijvoorbeeld vanuit België naar Nederland, dan kost dit algauw 1.650 euro. Dat is niet niks, maar voor velen nog te overzien, maar vele vakanties gaan wel verder dan België. Wanneer je in een ver land op vakantie bent, dan kunnen de kosten al gauw oplopen richting de 13.000 euro!
Dit maakt de kosten voor de nabestaanden enorm hoog, en dan wordt de uitvaart die nog moet worden georganiseerd nog buiten beschouwing gelaten.
Het is iets waar mensen graag niet over nadenken, juist omdat een vakantie eigenlijk een uitweg is van alles wat er thuis gaande is. Toch sterven jaarlijks rond de 900 Nederlanders in het buitenland. Verzekeren is de juiste uitweg richting een enorme besparing van geld en verdere problemen.

Welke verzekering heb ik nodig?
Om ervoor te zorgen dat je voor alles verzekerd bent moet je alles van tevoren goed regelen. Het overbrengen van het lichaam kan meestal via een reisverzekering, maar vooral de uitvaartverzekering is enorm belangrijk voor een goed verloop van het verdere, nog zwaardere proces.
De uitvaartverzekering zorgt voor het dekken van de uitvaartkosten. Dat bespaart de nabestaanden een hoop onnodige en hoge kosten, want een uitvaart is zeker niet goedkoop.

Wanneer je écht de juiste verzekering wilt vinden, denk dan eens aan uitvaartverzekeringen vergelijken.

Uitvaartverzekeringen vergelijken
Verzekeren is dus altijd een goed idee. Je elimineert daarmee altijd een hoop zorgen. Dat is niet enkel beter voor later, maar ook voor nu. Een verzekering afsluiten begint altijd met uitvaartverzekeringen vergelijken. Dat is DE manier richting een goede verzekering die bij jou past.

Door middel van vergelijken heb je niet enkel kans op een betere verzekering in het algemeen, je kunt ook nog eens een hoop onnodige kosten besparen op de premie. Dat geeft altijd een goed gevoel. Dan zie je ook maandelijks nog eens een hoop voordeel terug in de portemonnee.

Uitvaartverzekeringen vergelijken kan heel makkelijk via elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl, de beste vergelijkingssite in Nederland. Middels dit platform is vergelijken nog nooit zo gemakkelijk en veelzijdig geweest. De garantie is 100% dat je een zo goed, volledig mogelijk, maar ook een zo voordelig mogelijk aanbod treft dat jouw zowel nu als later verder helpt.