Budelse Miss Nederland-kandidate mist finaleplek op een haar

BUDEL – Rachel Lucassen uit Budel heeft nipt naast de finale van Miss Nederland 2021 gegrepen. Ze behoort niet tot de tien finalisten van de missverkiezing. Wel schopte ze het tot de laatste twintig kanshebbers. 

Door Roy de Leijer

Onlangs werden uit duizenden inschrijvingen 100 jonge vrouwen geselecteerd voor de verkiezing Miss Nederland. Rachel Lucassen (22) uit Budel was een van hen. Ze overleefde daarna ook de tweede schifting, waarbij het aantal deelnemers werd teruggebracht tot vijftig. Na de eerste twee selectieronden vond op zaterdag 29 mei de traditionele castingdag voor de jury van de missverkiezing plaats. Na een uitgebreide selectieprocedure bleven uiteindelijk alleen de tien finalisten over. De vijftig kandidaat-missen ondergingen een uitgebreid programma, van catwalk lopen en elevator pitches tot intensieve speeddates. 

Het was een spannende dag voor Lucassen. “Ik was ineens ook behoorlijk zenuwachtig”, vertelt de Budelse, die wellicht volgend jaar een nieuwe poging waagt om de finale te halen. 

“Het was vooral een hele leuke en leerzame ervaring, die ik voor geen goud had willen missen”, aldus Lucassen, die pas op de castingdag voor het eerst fysiek kennismaakte met de andere deelnemers. De Budelse kapster en nagelstyliste ontmoette tijdens de castingdag onder meer regerend Miss Nederland Denise Speelman en enkele van haar voorgangers.


Foto @Denise fotografie