Mercy John in het Zandbaktheater

MAARHEEZE – Op vrijdagavond 11 juni treedt Mercy John op in het Zandbaktheater. Unaniem lovende recensies is wat zowel het debuutalbum ‘This Ain’t New York’ als het vervolg‘ Let It Go Easy’ kreeg van de Nederlandse pers en publiek. Daarnaast droeg hij als co-writer bij aan het enorme succes van de hit ‘Roller Coaster’ van Danny Vera. Een nummer dat zomaar op de 1e plek van de Top 2000 staat. Mercy John lijkt daarmee per direct zijn naam binnen de Nederlandse Americana scene te hebben gevestigd. Veel complimenten kreeg Mercy John voor de sfeer van zijn liedjes en de boodschap in zijn teksten. Maar wat is nu het echte verhaal achter die teksten over spijt, heimwee, liefde en angst? In de theatervoorstelling “Let It Go Easy” speelt Mercy John met zijn fantastische band niet alleen die prachtige liedjes van zijn albums, maar vertelt hij ook zijn verhalen achter die liedjes. Over het opgroeien op het platteland, heimwee voortgekomen uit een beschermde jeugd en de ernstige ziekte van zijn jongste kind. Maar boven alles over de kracht van de liefde en het heilige vuur dat muziek schrijven heet, een vuur dat diep van binnen brandt. Naast een avond mooie muziek dus een uniek inkijkje in de man achter de liedjes en hoe het opgroeien in Brabants niemandsland een jongen met muziekdromen heeft beïnvloed. Een voorstelling om ademloos naar te luisteren, waarbij de tijd eventjes stil zal komen te staan en waarover de bezoeker zeker nog even zal willen napraten.This Ain’t New York: https://www.youtube.com/watch?v=YTUiQfJ9Fgs.

Reserveren kan per e-mail naar [email protected] De terrassen zijn geopend vanaf 19.30 uur, Mercy John begint om 20.00 uur en de entree bedraagt €10.00 p.p. Het adres is Dennenlaan 2, 6026 SM in Maarheeze. Op 11 juni kunt u betalen bij aankomst. Het hele zomerprogramma van het Zandbaktheater vindt u op www.tuininhetbos.nl bij “nieuwsbrief 08-05-21”.