Pro6 zwerfvuilprikactie in Soerendonk

CRANENDONCK / SOERENDONK – Vanwege corona-maatregelen waren de vrijwilligers van de Pro6 zwerfvuilprikactie helaas een hele tijd genoodzaakt alleen in petit comité zwerfvuil te prikken. Dat is gelukkig ook door veel anderen in de gemeente Cranendonck opgepikt, waarmee ze erg blij zijn! Hopelijk gaan meer mensen het waarderen als de leefomgeving er schoon uitziet en zet het anderen aan hun eigen rommel mee naar huis te nemen of in de daarvoor bestemde vuilnisbakken te gooien.

De laatste en 28e keer hebben ze in Budel-Dorplein zwerfvuil geprikt. Vanwege allerlei andere verplichtingen was er maar een klein groepje van 6 personen, maar ze hebben toch weer flink wat volle vuilniszakken verzameld.

Op zaterdag 12 juni  wordt er zwerfvuil geprikt in Soerendonk. Ze starten om 11.00 uur op het Jan Maasplein, tegenover de kerk daar. Ze gaan in tweetallen op 1,5 meter afstand van elkaar zwerfvuil prikken. Ze komen om 12.30 uur weer bij het startpunt bij elkaar, verzamelen al het gevonden zwerfvuil, dat vervolgens afgevoerd wordt.  Ook zin om mee te doen? Iedereen is van harte welkom! Neem een eigen fluorescerende hesje mee, voor de overige spullen wordt gezorgd: grijpers, afvalzakken, handschoenen enz. Vooraf aanmelden is niet verplicht maar mag wel via [email protected].