Schoot Kermis gaat door

BUDEL-SCHOOT – De kogel is door de kerk. Ondanks dat de versoepelingen nog officieel in werking moeten treden, heeft de organisatie van de kermis in Budel-Schoot er alle vertrouwen in dat de editie van dit jaar door kan gaan! Als de besmettingen blijven dalen, het prikken in dit tempo doorzet en er verder niets geks gebeurt, staat de kermis in Budel-Schoot van 10 tot 13 juli gewoon op het vertrouwde Vogelsplein.

De kermis in Schoot leeft volop en groeit ieder jaar. Om al die bezoekers dit jaar veilig te kunnen ontvangen, treft de organisatie maatregelen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het kermisplein en het horeca- en feestplein. Het kermisplein zelf is zonder test- of prikbewijs gewoon toegankelijk en daar zullen dan ook de basisregels gelden (looproutes, anderhalve meter, etc.). Voor toegang tot het grote feest elke avond heb je wél een geldige negatieve test of vaccinatiebewijs nodig. Hierdoor kunnen de maatregelen daar worden losgelaten! Meer info over waar je moet testen en hoe het verder in z’n werk gaat kun je vinden op: www.schootkermis.nl.

Extra moeite voor een feestje vraagt ook om extra investeringen, zo heeft de organisatie gedacht. De kermis opent op zaterdagavond om 19.00 uur met een coronaproof ballonnendrop. Niet met z’n allen onder één net, maar het hele kermisplein versierd met honderden ballonnen gevuld met gratis munten! Later zullen DJ Siem en coverband Still Blue op het feestplein het dak eraf spelen! 

Kermiszondag begint vroeg met het oude vertrouwde kermistoepen om 11.00 uur bij Café de Sport. Voor de middag heeft de organisatie een volledig nieuw concept bedacht: Schoots Megapark. Denk aan Duitse schlagers, opblaasdieren, confetti, een biertap op je tafel, en verrassingsoptredens. Om de dag af te sluiten betreden band Baby Blue en DJ Siem het podium. Een bomvolle feestdag dus!

Maandagmiddag worden de winnaars van de knutsel- en tekenwedstrijd voor de leerlingen van de omliggende scholen bekend gemaakt. Waarna ’s avonds op het horeca-plein wederom een gezellige feestavond gepland staat. Met een nieuw verrassingsconcept! Hoe dat eruit ziet? Dat wordt in de komende dagen op de socials van Schoot Kermis bekendgemaakt.

Op dinsdag kunnen de leerlingen van basisschool De Wereldwijzer een kermiscadeautje en gratis ritje komen ophalen. Die avond is het slotfeest! Op het podium staan de jonge enthousiaste bandleden van One Shot! Zij worden ondersteund door DJ Frank Groenen. Een waardige afsluiter van hopelijk een heerlijke en veilige kermis!

Kom dus zeker een kijkje nemen, want Schoot Kermis LEEFT! Op de hoogte blijven? Je kunt alles volgen op Facebook (Kermis Budel-Schoot) en Instagram (schootkermis).

Foto Bart Leijten