Dit jaar opnieuw geen Klimroostreffen in Budel

BUDEL – De Budelse motorvereniging MTC De Cityriders heeft opnieuw een streep gezet door het Klimroostreffen. De vereniging richt zich nu op het eerste weekend van juli in 2022. Dan vindt de 21ste editie van het evenement plaats.

Door Roy de Leijer

Het Klimroostreffen zou normaal gesproken plaatsvinden van 2 tot en met 4 juli. In 2019 werd het evenement voor de laatste keer gehouden. Dat was de 20ste keer en daarmee een jubileumeditie.

In ‘normale tijden’ strijken er voor het treffen zo’n tweehonderd zijspanrijders, trikers, quadrijders en motorrijders uit alle windstreken neer op het evenementterrein aan de Poelderstraat in Budel. De motorvereniging werkt bij het Klimroostreffen nauw samen met de Klimroos uit Budel, een stichting die activiteiten houdt voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Op zondag wordt er volgens goed gebruik een tourrit door de omgeving van Cranendonck gemaakt.

De vereniging laat weten dat het evenement onder de huidige omstandigheden niet kan plaatsvinden. Dit in het kader vanwege de coronaregels die gelden voor meerdaagse evenementen met overnachting. Ook de andere regels waren moeilijk uitvoerbaar, zo laat het bestuur van de vereniging weten.